Комбинираният хладилник-фризер с BluPerformance, тип Side-by-Side SBSes 8486 и уредът за вино за вграждане EWTgb бяха отличени от журито като уреди с модерен и отличителен дизайн.


Либхер – Домакински уреди отново беше отличена с наградата за дизайн German Design Award 2019. Това е един от най-престижните конкурси за дизайн в света, високо ценен както в индустрията, така и извън нея. Либхер е отличена като победител в немския конкурс за дизайн за 2019 г. за моделите SBSes 8486 BluPerformance – комбиниран хладилник-фризер Side by Side и EWTgb 3583 – вграден уред за съхранение вино.

“Изключително сме щастливи да получим тази награда за нашите уреди от толкова уважавана инстанция. Приемаме я като потвърждение на постоянните ни усилия да произвеждаме иновативни хладилници и фризери, които са не само функционални и удобни, но и отговарят на най-високите изисквания за дизайн, създавайки нови стандарти”, обяснява Гюнтер Шпрол, ръководител отдел Маркетинг в Либхер-Хаусгерете Оксенхаузен ООД.

Първото място в конкурс за дизайн е знак за висока оценка на работата, демонстрираща изключително успешни решения – награда, която засвидетелства отдадеността на компаниите и техните дизайнери. Журито аргументира мотивите за наградата, казвайки, че,

“Моделът на Либхер SBSes 8486 е не просто хладилник, а мултифункционален уред с висококласен, модерен външен вид. Продукт с изчистен дизайн, който придава елегантност на всяка кухня.”

Немската награда за дизайн е най-престижното международно отличие, което може да връчи Германската комисия по дизайн. От 2012 г. насам, кандидатури от сферата на продуктoвия свят и комуникационния дизайн са награждавани с отличия ежегодно. Журито е съставено от експерти по дизайн от широк кръг специализирани сфери. Членовете идват от света на бизнеса, образованието и науката, както и от индустрията по дизайн и са признати експерти в своята работа.