Компанията Либхер бе отличена с наградата „Best Ideas and Innovation Management“ (Най-добри идеи и управление на иновациите) по време на конференцията „ideasEurope“ в Брюксел. Отличието бе връчено от „Германският институт за идеи и управление на иновациите“ и ideasEurope в категорията “Best Innovation Management” („Най-добър иновационен мениджмънт“).


Представителят на Liebherr-Hausgeräte GmbH, Хелмут Бауер (от ляво на дясно), Томас Кандолф и Томас Оберерлахер получиха наградата в категорията “Best Innovation Management”

По време на тази престижна конференция в Брюксел се срещнаха редица представители на бизнеса, политиката и образованието от цяла Европа. „Тази награда доказва, че със съществуващите структури и процеси ние сме на прав път, придържайки се към принципа Ние сме иновативни„. каза Хелмут Бауер мениджърът развитие в Liebherr-Hausgeräte GmbH.

От началото на 2017 г. се провежда допълнително обучение целящо развитието на компанията в областта на управлението на иновациите и творческите техники. В бъдеще се планира те да се прилагат и в рамките на самата дивизия Домакински уреди, за да се осигури на служителите непрекъснато модерно обучение и систематизиране на темата за иновациите.

Томас Кандолф, мениджър Иновации в Liebherr-Hausgeräte Lienz GmbH:

„Щастливи сме, че спечелихме тази награда. Тя показва, че сме в състояние да се конкурираме с водещи европейски компании в управлението на иновациите. Нашият систематичен подход към новите идеи и начина, по който ги следваме и прилагаме чрез създаването на модерни продукти и услуги, е това, което ни отличава.“

Преди да избере кого да награди с тази престижна награда, журито обръща специално внимание на това как идеята и управлението на иновациите в компанията са структурно свързани и каква социалан и предприемаческа значимост представляват представените идеи и иновации.

Още по темата може да научите тук.