Уредите на Либхер са изключително енергийно ефективни, но има няколко допълнителни трика, съвета и идеи, които ще ви помогнат още повече да намалите консумацията на електричество на хладилника.

5 съвета:

  • Оставете горещите храни да се охладят до стайна температура, преди да ги поставите в хладилника или фризера. По този начин уредът няма да се затрудни от допълнителната топлина.
  • Ако искате да размразите замразена храна или съставки за следващия ден, направете това в хладилника. Размразяването на храната по този начин улеснява работата на уреда. Замразената храна служи освобождава студа в хладилника, което от своя страна улеснява уреда и спестява електроенергия.
  • Съхранявайте често използвани предмети пред машината, за да имате бърз достъп до тях, когато отворите вратата.
  • Ако имате деца, които редовно търсят лакомства и напитки е по-добре да ги поставите на нивото на очите, за да не губят време пред отворения хладилник и съответно енергия.
  • Правилното поставяне на вашия хладилник или фризер също влияе върху консумацията на енергия. Добър съвет – никога не поставяйте уреда до източник на топлина, като например радиатор. Чудесна идея е да избягвате пряката слънчева светлина, а  идеалният случай е да поставите хладилника на хладно и засенчено място.

Либхер също така разполага и с аксесоари, които да ви помогнат да спестите енергия. Ако имате BioFresh хладилник или фризер с технология NoFrost, можете да закупите Vario панел с ширина 60 и 70 см, който е подходящ и съвместим с голяма част от уредите на Либхер. Просто поставете един от тях на място над първото неизползвано чекмедже и всички останали отдолу вече няма да изстиват. По този начин може да спестите до 50 процента повече енергия.