За поредна година „Капитал“ подреди най-големите компании в България по техните приходи. На специална церемония класацията „Капитал 100“ представи дружествата, които продължават да растат, да инвестират в икономиката, да отварят нови работни места и да откриват нови пазари.

За втора поредна година заводът на Либхер-Хаусгерете Марица беше отличен в класацията.

Германският производител на хладилници зае първо място в категорията „Машини и оборудване“, продължавайки да увеличава приходите си, които през изминалата година достигнаха рекордните за компанията 432 млн. лв. Броят на служителите също расте и вече са почти 2000, за което спомогна и пускането в експлоатация на новия логистичен център от 36 хил. кв. м. миналата година.

Бизнесът на групата Liebherr в България  е дори по-голям, ако се добави и свързаната с компанията „Либхер транспортейшън системс Марица“, която произвежда климатици за влакови мотриси. Нейният оборот се увеличава до 69 млн. лв. през изминалата година при същия екип от 300 служители. Така бизнесът на Либхер в Пловдив надхвърля половин милиард лева.


Престижното отличие беше връчено на търговския директор на Либхер-Хаусгерете Марица – г-н Димитър Вълков, който прие наградата за първото място в сектора „Машини и оборудване“, отсъдено на немската компания за своя вече традиционен растеж в сектора.

Източник: www.capital.bg