През ноември в повечето големи магазини започва предлагането на  шоколади, козметика и всякакви други неща в кутии с 24 номера на тях. Чудили ли сте се защо? Това всъщност е една от забавните традиции преди Коледа в много страни по света, включително и у нас. Идеята на тези адвент коледни пакети с 24 номерирани кутийки, е да ни помогнат (най-вече на децата) да не усетим дългия месец преди коледните празници и в същото време да се насладим на малките подаръчета, които ще отваряме всеки ден преди Коледа. Това със сигурност е един от най-забавните начини да направим очакването на заветната почивка още по-приятно и забавно.

Това е и страхотен начин да покажете на близките си колко много означават за вас, докато разпространявате коледния дух около себе си.

Затова в следващите редове ще ви покажем как лесно да си направите свой собствен адвент календар, който да подарите на близък, на детето си или за ваша лична и забавна употреба:

Стъпка 1: Съберете 24 малки подаръчета. Те могат да бъдат избрани на случаен принцип или да са нещо конкретно (чудесна идея за децата е играчки от любимото им филмче или поредица).


Как да си направите адвент календар

Стъпка 2: Опаковайте. Придържайте се към малкия размер. Не е необходимо всичко да е с еднаква форма. Важното е да е интересно и забавно. Освен предмети, това може да са лакомства като различни качествени шоколадови бонбони, курабийки и т.н.

Стъпка 3: Украсете и пъхнете подаръчетата в мини коледни чувалчета или кутийки според вкуса си. Със сигурност ще се забавлявате докато ги опаковате, представяйки си реакцията на вашите близки в моментите, в които ги отварят.


коледен адвент календар

Стъпка 4: Подредете подаръчетата така, че да отговарят на целта. Може да добавите и малко хумор като поставите в чувалчетата бележки с най-различни забавни изречения. Може дори да създадете мини карта на съкровищата като скриете изненадите в дома си, а получателят на адвент календара да се опита да открие всеки ден по едно съкровище. Предизвикателството си струва!


weihnachten kalender

Може да използвате и 24 малки коледни чувалчета, в които да поставите подаръците. Този тип опаковка е характерен за Германия.


christmas-series-5_panther-e1479780442541

Идеи за „пълнеж“ на адвент календарите:

  • За нея: различен акцент всеки ден с чай, аромати, козметика, нещо за кухнята, снимки.
  • За него: различни видове вкусове и аромати: малко шишенце от любимото питие, ароматно кафе, отварачка за бира, а на следващия ден и зимна бира.
  • За малчугана: тук изборът може би е най-голям – играчки, лакомства, училищни принадлежности, книги.

Вие познавате близките си най-добре, така че помислете какво би поставило огромна усмивка на лицето им всеки ден до Коледа.

Споделете с нас опита си в адвент календарите, с какво е пълен любимият ви?