На 7 октомври фирма „Либхер-Хаусгерете Марица“ ЕООД отново бе домакин на едно от най-големите аматьорски спортни събития Liebherr Business Run 2018.

Щафетното бягане, на което участват отбори от различни фирми, е най-големият тийм билдинг в България, а приходите от събрани такси отиват за благотворителност.

Домакините и спонсори от Либхер бяха очаквано най-активни от към участие и успяха да спечелят златни медали, както при мъжете, така и при дамите.

Наградата за първото място бе двуметров хладилник за офиса, който победителите от Либхер преотстъпиха на техните подгласници заели второ място. След оспорвана надпревара отборът „Liebherr-Power Team“ избяга 16-километровото трасе около завода за точно 1 час.


Събитието се проведе за втори път в Пловдив на територията на „Либхер-Хаусгерете Марица“.

Фирмата е част от международния семеен концерн Либхер и е лидер в направлението за бяла техниката. По рано през годината от завода излезе юбилейният 10 милионен хладилник, а през 2019 година се очаква значително разширение на производството по отношение на нови модели хладилна техника и персонал.

Повече информация за кариерните възможности, които предлага Либхер може да намерите в jobs.bg, на фирмения сайт или на телефон 032/ 505 414.