Целта на инициативата е да запознае от близо ученици от шести и седми клас със създаването на някои от най-познатите в ежедневието продукти, посещавайки едни от най-утвърдените производствени фирми в регион Пловдив, както и да покаже каква би била ролята на човека в силно автоматизираните и модерни заводи.

На 29.11. и 30.11. в „Либхер – Хаусгерете Марица“ ЕООД се проведе посещение на ученици от ОУ „Васил Петлешков“ като част от „Програма за ранна кариерна ориентация“ разработена от „Фондация Бауерзакс“.

В ролята си на една от най-големите и водещи компании в региона „Либхер-Хаусгерете Марица“ посрещна 67 ентусиазирани ученици и посредством организирана програма успя да събуди интереса им към професиите, изискващи техническо образование.

Програмата започна с прожектиране на кратки филмчета показващи дейностите на международния семеен концерн „Либхер“, както и вчастност иновациите в сферата на домакинската техника. Последва обиколка всамото производство, където малчуганите видяха на практика работата на машинитеи как се произвежда един хладилник.

Безспорно най-интересно беше в учебния център на „Либхер“, който предлага професионално обучение за професията Машинен техник, а в близко бъдеще и за Техник по автоматизация.

Там учениците се включиха в организирани забавни и образователни игри, изискващи концентрация, логическо и пространствено мислене.Бяха показани и различни учебни модели изработени от обучаемите в самия център.

Посещението завърши с много смях и усмивки, като същевременно показа огромното значение на образованието и изучаването на чужди езици.

Повече за фирма „Либхер“ може да научите тук.