В края на месец май се проведе 13-ият Ден на Здравето и Спорта организиран от „Либхер – Хаусгерете Марица“ ЕООД. В събитието взеха участие не само сътрудници на фирмата, а също и техните семейства, приятели, както и бивши служители.

Активностите бяха: Бъбъл – Футбол, Тенис, Йога за деца и възрастни, както и Юмейхо терапия бяха част от активностите,които фирмата осигури на участниците,  наред с ежегодния вътрешен футболен турнир на „Либхер“ .

Голям брой сътрудници прекараха заедно със семействата и приятелите си един спортен и здравословен ден на територията на Младежкия център в Гребната база на град Пловдив. В програмата на събитието се включиха, както млади, така и по-възрастни ентусиасти.

Фирма „Либхер“ винаги е подкрепяла здравословния начин на живот и се е стремяла да подтиква сътрудниците си към подобни активности ориентирани към запазване на здравето и съответно към повишаване качеството на живот.

Тазгодишната програма предложи различни надпревари за деца, както и много емоции с традиционния футболен турнир между 14 отбора, съставени от сътрудници на фирмата. Други показваха умения на тенискорта или на баскетболното игрище. Наред със спортните активности не липсваха и разпускащите и релаксиращи процедури като групова йога и юмейхо масажите.


Един от гвоздеите на деня бе така популярният Бъбъл – Футбол. Малчгуганите смело се екипираха от главата до кръста с огромни гумени топки и се отдадоха на забавни игри.

„Както всяка година отзивите на нашите сътрудници за събитието бяха много позитивни.“, сподели Спаска Станкова, сътрудник в отдел Управление на човешките ресурси на „Либхер – Хаусгерете Марица“ ЕООД. „Личи си колко радост носи движението и спорта на хората. Особено когато те са споделени със семейство и приятели.“

Темата за здравословния начин на живот е водеща и в други компании от фирмената група „Либхер“ и също се промотира активно посредством подобни инициативи.