Силна работодателска марка и широк социален пакет продължават да отличават Либхер като предпочитан работодател в региона.


След традиционната лятна двуседмична почивка за профилактика „Либхер-Хаусгерете Марица“ ЕООД  отново заработи на пълни обороти. Фирмата е част от международния концерн Либхер, добил световен успех и популярност с върховите си постижения в множество области на техниката – от земекопна техника, минно дело и различни видове кранове през системи за автоматизация, авиационна, космическа техника и компоненти, до разработка и производство на домакински и хотелиерски уреди.

„Либхер-Хаусгерете Марица“ принадлежи към направлението за бяла техника, което е лидер в сектора. Близо 20 години след създаването си фирмата продължава да инвестира усилено в производствените си и логистични площи, както и в постоянното развитие на своя персонал.


Планът за следващите 5 години предвижда достигане до над 1 милион уреда годишно, а по-рано тази година от завода излезе и юбилейният 10 – милионнен уред. Развитието на Либхер в България се доказва и от предстоящото откриване на ново производствено поделение в Пловдив от страна на другата фирма – представител на концерна в България – „Либхер-Транспортейшън Системс Марица“ ЕООД, занимаващ се с отоплителни, вентилационни и климатични системи за железопътната промишленост.

Силната работодателска марка Либхер бе затвърдена и от класирането на „Либхер-Хаусгерете Марица“ ЕООД на челно място в класацията за най-предпочитан работодател в производствения сектор сред българските студенти за 2018 година.


„Ключът към успеха са нашите сътрудници“ гласи една от основните семейни ценности на концерна, който въпреки размера си остава семейно предприятие, предлагащо на сътрудниците си уважение, коректност и сигурност.

В компанията реализация могат да открият хора с желание за работа както в производството, така и специалисти с технически и икономически профил в административните отдели  на „Либхер-Хаусгерете Марица“.

Желаещите да станат част от семейство Либхер могат да намерят повече информация в jobs.bg, на фирмения сайт или на телефон 032/ 505 414.