За втори път в своята история Либхер-Хаусгерете Марица успя да произведе 1 000 000 уреда в рамките на една година.

 

 

Юбилейният уред, който слезе от производствената линия е комбинация хладилник-фризер, чието голямо търсене също допринесе за постигането на рекорда. След като през 2000-та година фирмата стартира с производствен обем от 14 000 уреда на година, през декември 2020 г. за първи път в историята бе достигнат милионният уред. Само година по-късно този впечатляващ рекорд беше подминат още през ноември.

Герхард Дивалд, Head of Factory Marica, и Христо Георгиев, Head of Finance & Administration Factory Marica:

“С поредния производствен рекорд отново доказваме, че дори в трудни времена постигаме върхови успехи. Мотивирани от популярността и високото търсене сред нашите клиенти успяхме да постигнем милионния уред за още по-кратко време – въпреки всички предизвикателства свързани с пандемията и липсващи части. Благодарим на всички сътрудници на Либхер-Хаусгерете Марица за това постижение и за тяхната изключителна ангажираност!“

Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД произвежда висококачествени хладилници,  комбинирани хладилник-фризери, както и уреди с горна камера. Благодарение на най-модерните технологии и висококачествените материали, уредите ни са с оптимален комфорт на обслужване и решения с висока енергийна ефективност. Със своите над 2.000 сътрудници и годишна продукция от над 1.000.000 уреда годишно Либхер-Хаусгерете-Марица ЕООД се развива изключително динамично от своето основаване насам.

За Либхер-Хаусгерете ГмбХ

Либхер-Хаусгерете ГмбХ е част от единадесетте направления на фирмената група Либхер. В направление Домакински уреди работят над 6.200 сътрудници, които разработват и произвеждат широка гама висококачествени хладилници за домакинството и промишлеността в централата в Оксенхаузен (Германия), както и в Лиенц (Австрия), Марица (България), Клуанг (Малайзия) и Аурангабад (Индия).

 

За фирмената група Либхер

Фирмената група Либхер е високотехнологична семейна компания с широка продуктова програма. Компанията е един от най-големите производители на строителни машини в света, но също така предлага висококачествени,  лесни за употреба продукти и услуги от много други области. Днес фирмената група обхваща над 140 дружества на всички континенти, в нея работят над 48.000 сътрудници, а през 2019 година е реализирала общ  консолидиран оборот от над 11,7 милиарда евро.

От своето основаване през 1949 година в град Кирхдорф на Илер, Южна Германия, Либхер се стреми да  печели клиентите си с високотехнологични решения и да допринася за технологичния напредък.