Либхер – Хаусгерете Марица ЕООД взе участие в първото издание на Работилница „Технологии“.

При засилен интерес от страна на над 150 деца и техните родители, премина първото издание на работилница “Технологии”. Събитието, което има за цел да събуди интереса на подрастващите към новите технологии и професионалното образование, се проведе на 13 и 14 септември, в рамките на „Нощ Пловдив 2019“.

На специално изграден щанд на „Либхер“ присъстващите деца имаха възможност да сглобяват и изработват различни модели на машини и апарати, както и да изпробват сръчността, наблюдателността и концентрацията си в специално подготвени за събитието активности. Участие в събитието пред радио Пловдив взеха и ученици от професионалната гимназия по електротехника и електроника. Учениците, които са стажанти в Учебния център на „Либхер“, разказаха за практическата насоченост по време на стажа им  и колко e полезно за тях.

Технически науки и професионално образование.

Работилницата “Технологии” е част от програма, посветена на събуждането на интереса на децата към техническите науки и професионалното образование. Близо 120 ученици от пет училища в VI и VII клас взеха участие в програмата за ранна кариерна ориентация и мотивация през 2018 година. Учениците посетиха на място завода на „Либхер“ и се запознаха с процесите на работа, на автоматизация и нововъведенията, интегрирани в предприятието. Програмата продължава и през 2019 година.

Намерихме много нови съмишленици, затова вярваме, че най-запалените сред тях ще продължат да се развиват в света на технологиите.