Хладилниците на Либхер – SBSes 8663 и CBNPes 5758 хладилник с фризер, бяха наградени за високо качество на дизайна и отличени с наградата < Red Dot > за 2017-а година за продуктов дизайн. Призът е символ за качество на дизайн и иновации, отличие, което определя и подчертава различията в качеството в световен мащаб.

Международната комисия от експерти, включваща изтъкнати дизайнери, уважавани представители в сферата на дизайна, прочути журналисти оценяват над 5 000 участници в тази високо технологична надпревара. Сред наградените са двата хладилника на Либхер – Side-by-Side SBSes 8663 и CBNPes 5758 хладилник с фризер, които покоряват върха със своя изключителен дизайн.


В Либхер, дизайнът цели да изтъкне основните ценности на фирмената група и да ги направи лесно разпознаваеми. Многобройните особености в дизайна на Либхер, като формите около вратите и дръжките, или външния вид на вътрешния интериор, си личат във всеки детайл на компанията. Това придава на продуктите уникална идентичност.

Отличените уреди се открояват със своя HardLine дизайн с минималистично ясно послание на формата, която едновременно с това, притежава елегантност с високо качество. Традиционният изглед си личи във всяка част – от вътрешното пространство до външното, и придава съвършен хармонизиран облик. Вратите и стените са направени от благородна стомана и благодарение на високата технология SmartSteel, са лесни за почистване и не оставят следи при допир.

В тазгодишния конкурс, комисията избира между кандидати от 54 държави.

Всички участващи продукти са оценявани индивидуално от независими, международни експерти, като процесът на оценка е с продължителност от няколко дни. Наградата <<Red Dot>> за продуктов дизайн се счита за една от най-престижните за дизайн и иновации.

Наградените продукти ще бъдат изложени за период от една година в музея <<Red Dot>>, намиращ се в Есен. Той е най-големият музей за съвременен дизайн. Първите експонати, изложени в музея, датират от 1954-а година, а конкурсът е сред най-престижните в сферата на продуктовия дизайн в световен мащаб. Официалната церемония по награждаването ще се проведе на 3-ти юли тази година в театър Аалто в Есен, пред повече от 1 200 гости от цял свят.