Международно експертно жури, състоящо се от дизайнери, преподаватели по дизайн и специализирани журналисти, раздадоха престижната награда за качество и дизайн Red Dot Award 2018 на най-добрите уреди сред 5000 кандидати. Либхер Домакински уреди убеди журито, че и тази година заслужава да бъде отличен заради свободностоящия хладилник си с фризер CBNes 6256 и премиум виноохладителя за вграждане EWTdf 3553.

„Радваме се, че домакинските уреди на Либхер отново доказаха огромното значение на качеството на дизайна в този бранш. Поради тази причина получаването на наградата Red Dot Award 2018 означава много за нас. Предлаганите от нас клиентско ориентирани решения „облечени“ в един качествен, класически дизайн, комбиниращ форма и функция в съответствие с нашите ръководни принципи, е това, което прави дизайна на Либхер толкова специален и високо оценяван от обществеността.“, каза господин Гюнтер Шпрол, ръководител на отдел Маркетинг в Либхер Домакински уреди

Хладилникът с фризер Либхер CBNes 6256 е изключително енергийно ефективен. Той е оборудван и с технологията BioFresh, която поддържа температура малко над 0 °C и в съчетание с идеалната влажност плодовете, зеленчуците, рибата, месото и млечните продукти остават свежи значително по-дълго време, в сравнение с конвенционалните хладилни чекмеджета. Отнемащото време замразяване вече е в историята благодарение на технологията NoFrost. Двете интегрирани във вътрешността светодиодни колони осигуряват приятно и равномерно осветление в целия уред. Елегантното оборудване GlassLine, изработено от специално обезопасено стъкло, допълва цялостното висококачествено изпълнение.

Уредът за темпериране на вино Либхер EWTdf 3553 от серията Vinidor, предназначен за вграждане, разполага с две индивидуални зони с прецизен контрол на температурата – +5 °C и +20 °C, благодарение на които червените, белите вина и шампанското винаги се съхраняват при идеална температура за консумиране. Интегрираният FreshAir филтър с активен въглен осигурява оптимално качество на въздуха, така че неприятните миризми да не влияят върху качеството на съхраняваните в уреда вина.

Естетическият и съвременен дизайн винаги следва функционалността, която е основен приоритет по време на разработването на всеки от уредите Либхер. В крайна сметка обаче специфичните характеристики на дизайна – формата на вратите, дръжките и дизайна на вътрешните елементи, ясно открояват продуктите на марката. Марка, която влага в своите уреди идентичност, която ги прави уникални.

Тази година печелившите уреди ще бъдат представени в Red Dot Museum в град Есен, най-големият музей за съвременен дизайн. Наградата Red Dot датира от 1954 г. Днес Red Dot е един от най-престижните и популярни конкурси за дизайн в света. Официалната церемония по награждаването ще се състои на 9 юли в театър „Алто“ в град Есен и ще се проведе пред около 1400 международни гости.

Хареса ли ви статията? Абонирайте се за нашия бюлетин от тук, за да получавате свежите новини от Либхер директно в пощата си. Ако имате въпроси, пишете ни! Използвайте полето за коментари или се присъединете към нас и дискусията във Facebook.