Читателите често нямат време да проверяват ежедневно всеки един блог, който четат. Затова голяма част от тях предпочитат да бъдат уведомявани автоматично за всяка нова публикация, която пускат любимите им сайтове. Такава възможност е достъпна под формата на RSS емисия или т.нар. дигитален поток от информация. Нашият блог също притежава RSS функция, а иконката за нея може да намерите  тук в горния десен ъгъл, точно до тази на Facebook. RSS се използва по подразбиране от повечето браузъри, много безплатни приложения и Microsoft Outlook.

Ето и инструкциите за това, как да създадете RSS поток от блог статиите на „Либхер-Хаусгерете” на вашия компютър с MS Outlook.

  1. Копирайте следния адрес: https://blog.liebherr.com/domakinski-uredi/bg/feed/
  2. С дясното копче на мишката кликнете на “RSS-Feeds” в Microsoft OutlookRSS Feeds
  3. Изберете “Add a New RSS Feed” от менюто, което ще ви се появи
  4. Поставете адреса в полето, който копирахте в стъпка 1. Може да го въведете и ръчно: https://blog.liebherr.com/domakinski-uredi/bg/feed/
    RSS Feeds2
  5. От сега нататък ще получавате известие за всяка нова статия, която публикуваме тук в блога. Във всяко известие, което ще пристига на пощата ви, ще намерите линк, който да ви отведе директно към публикацията, за да я прочетете в стандартен формат.
    rss33

Бележка: RSS е стандартизиран формат, който може да се чете от много онлайн програми и системи. Тези четци и системи могат да бъдат използвани и на вашия личен компютър или смартфон. Например безплатния софтуер „Feedly“ може да се използва и на смартфони и таблети.

Може да използвате и услугата „Netvibes“, която също е популярен RSS четец. Обикновено, можете да настроите няколко потока с новини от различните блогове, които следите – на всички RSS четци. Това ще ви осигури последните статии от всички основни уеб канали /например RSS емисии на национални вестници/ само с един поглед.

RSS4_Lightbox

Безплатната уеб базирана услуга ‘Netvibes’ предоставя RSS потоци с информация в изчистен и приятен за четене формат.