PantherMedia 1833779

Вече цялата вселена знае, че на 14.02 е Св. Валентин! Разбира се, класическата вечеря за двама, традиционно организирана на този пир на любовта, не може да мине без доброто вино. За да се отличите обаче ще ви трябва нещо повече от до болка познатата класика на червеното вино. Какво ще кажете за шампанско?

Безспорно няма по-подходяща напитка от нежно пенливо вино облечено в мекия, тематичен цвят „Розе“: като никое друго, то съчетава в себе си качества като лукс и невероятен вкус, запълващ атмосферата с радост от живота, наслада, чувственост, а след няколко чаши, може би и прелъстяване….

И въпреки това, не е задължително да отбележите празника с шампанско.

Вече съм си набавил едно от любимите ми пенливи вина с произход долината на Лоара. Crémants de Loire е вино, което се произвежда по традиционния метод, използван и за производството на шампанско, но поради различната почва, микроклимат и сортове грозде, развива свой различен, индивидуален характер.

BouvetБележка: Crémant de Loire е френско бяло вино или пенливо розе, което се прави от грозде, отглеждано от двете страни на река Лоара.

За разлика от стандартното пенливо вино, при което рядко ще сгрешите, дори и да не сте голям познавач на вината, за да попаднете на истински бисер от вида Crémants de Loire ще ви трябва малко повече опит. И за да бъдете добре подготвен, особено за повод като Св. Валентин, би било страхотна проява на добър вкус ако разполагате със Saumur Rosé Brut „Trésor“ от винарна Bouvet-Ladubay.

Шампанското Trésor е едно от най-нежните видове Crémants der Loire. Бутилката изглежда класна и елегантна, но пък затова струва едва половината от онова, което бихте дали, за да купите шампанско от подобен вид и качество.

Този вид Crémant е идеален за освежаващ и стилен аперитив, прелюдия към прекрасната любовна вечер, притежаващ достатъчно приятен плодов вкус, който е способен да извиси вкуса на всяка храна.