„Либхер-Хаусгерете Марица“, част от международния концерн „Либхер“, отново отваря вратите си за студенти или завършващи, които имат желание да опознаят отблизо процесите и работната обстановка на лидера в България за производство на висококачествени хладилници и фризери както за домашно, така и за професионално приложение.

За поредна година фирмата, която е водеща в бранша си, ще даде възможност на млади хора от различни специалности да направят първи стъпки в професионалната си кариера и да съберат ценен опит в сферата, в която искат да се развиват.

Бъдещите стажанти ще подкрепят колегите ни както от техническите така и от икономическите отдели, като заплатения стаж е с продължителност до 6 месеца.

През месец април на кариерните форуми в София и Пловдив, както и в техническите университети представители на българския завод представиха сферата на дейност и професионалните перспективи за учащите младежи. Участието на „Либхер-Хаусгерете Марица“ както в тези, така и в предходни студентски форуми е част от растежа ѝ в България, както и от цялостния процес за изграждане на приемствеността във фирмата.

В рамките на стипендиантската програма фирмата осигурява финансова подкрепа за студенти в периода на посещение на лекции, а по време на ваканциите – от 3 до 6-месечени платени годишни стажове с трудов договор по специалността. След успешно завършване на студентът се дава възможност за работа в сферата на висшето си образование.

В рамките на програмата са предвидени безплатни езикови курсове, набавяне на специализирана литература, стаж в немския завод за бяла техника за студентите от техническите специалности и др., от който стипендиантите могат да се възползват. Кой има право да кандидатства за стипендия в „Либхер-Хаусгерете Марица“ – студенти от 2-ри, 3-ти или 4-ти курс бакалавърска степен от технически специалности, свързани с Информационните технологии, Машиностроенето и Автоматизацията. Всеки млад човек със сериозно отношение към образованието и желание да се развие като добър професионалист е добре дошъл във фирма „Либхер-Хаусгерете Марица“.

Една от основните ценности на концерна гласи: „Ключът към успеха са нашите сътрудници.“ Именно заради това фирма „Либхер-Хаусгерете Марица“ ще се радва да ви приеме в разрастващия се екип и да сподели идеите ви за професионално бъдеще.

Очакваме Ви!

P.S. Повече за стажантската програма може да научите тук!