Liebherr_Humidor_slider_2

Любителите на пури добре знаят какво е нужно за правилното съхранение на „скъпоценните им малки съкровища“ – подходяща влажност и образцова хигиена. Но това не е всичко…В тази статия ще ви срещнем с уреда на Либхер за съхранение на пури, оборудван с технология, която ще ви осигури оптималното качество и вкус на любимите ви тютюневи изделия.

Не цената прави пурата луксозна и приятна, а времето, което прекарвате с нея. – Неизвестен автор

Хората, чиято страст и хоби са висококачествените пури, желаят най-добрите условия за скъпите си тютюневи съкровища. В тази връзка, хумидорът на Либхер ZKes 453 е перфектния микроклимат за съхранение на тютюневи изделия, благодарение на вградената в него иновативна технология и възможности за фина настройка на влажността на въздуха.

За премиум пурите (ръчна изработка от естествени продукти), правилното съхранение, включващо комбинацията от подходящата температура и влажност на въздуха за постигане на оптимален вкус, е от огромно значение. Премиум пурите са доста деликатни и чувствителни към влиянията на околната среда и неправилното боравене с тях може да ги повреди.

Огледален образ на климата, от където произлизат пурите

Правилно поддържаната пура има мека, еластична външна обвивка, носеща удоволствие, когато се държи. Освен това, има богат аромат типичен за региона, където е направена. За да запазят всички тези качества за продължителен период от време, пурите се нуждаят от условия за съхранение, подобни на тропическия им роден дом, като например Карибския басейн, Южна Америка или Югоизточна Азия. В уреда за съхранение на пури на Либхер те могат да се съхраняват или отлежават дългосрочно точно в такава околна среда.

Как хумидорът на Либхер създава оптималния климат за съхранение на пури?

Най-добрият начин да се отговори на този въпрос е като разгледаме технологията използвана в уреда: интериорната среда е оборудвана със системи, които създават процеси на охлаждане и отопление, чийто въздушни влияния се засичат и определят от сензори, заедно с двата вентилатора и няколко други специфични компоненти.

Тази специализирана кутия за пури е изградена от двустенен корпус, в който два вентилатора равномерно циркулират охладен въздух в цялото хладилно отделение, за да се гарантира един и същ климат в целия уред.  Тъй като начинът на работа при стандартните хладилници понякога води до различия в температурата, за да се предотврати това в уреда за пури, вентилаторът върти въздуха през цялото време. Резултатът: равномерна температура и влажност в целия интериор на хумидора.

Влажност: най-важният фактор при съхраняването на пури

Original_Wasserb_ZKes453-20_V2

Воден резервоар, вграден в уреда за пури, и контролен дисплей

Подходящата влажност се постига чрез еднолитров резервоар с дестилирана вода и специален вентилатор, който насочва въздушния поток навътре в уреда. Сензорите прецизно осигуряват желаната влажност на въздуха в диапазона между 68% и 75%. Светлинен дисплей информира своевременно за необходимостта от допълване с вода. По този начин влагата се абсорбира, след което се разпределя във вътрешността на хумидора, като резултатът е възможност за съхранение до 3 месеца, без допълнителна поддръжка.

68% влажност е идеалната среда

Уредът за съхранение на пури на Либхер защитава висококачествените премиум тютюневи изделия благодарение на комбинацията от модерна електроника и надеждни сензори за влажност. Ако пурите се държат при твърде ниско ниво на влага те ще изсъхнат и ще загубят естествения си аромат и вкус. От друга страна, ако влажността е прекалено висока, тютюнът може да започне да мухлясва.

Liebherr_Humidor_slider

Идеалното ниво на влажност за съхранението на пури е между 68% и 75%. Колкото по-скоро ще се консумират пурите, толкова по-близо до 68% трябва да бъде влажността . Разбира се, тези стойности са само препоръчителни: индивидуалните предпочитания също играят ключова роля за удоволствието от тютюна. Идеалната температура за съхранение е между +16°C и +20°C. В хумидора, два независими циркулационни кръга създават оптималната среда в съответствие с изискванията.

И все пак, това не е всичко. Уредът за пури има какво да предложи и по отношение на дизайна – корпус от неръждаема стомана и стъклена врата добавят допълнително удобство и елегантност. Светодиодното LED осветление, интегрирано във вратата, позволява на клиентите да регулират нивото на осветеност както пожелаят. LED осветлението е изключително енергийно ефективно и излъчва много по-малко топлина от стандартното неоново осветление, за да не влияе на вътрешната температура.

Кедровото дърво допринася за оптималната влага

Original_Holzborde_ZKes453_20_V1

Уредът за пури на Либхер разполага с два презентационни рафта и две кутии за съхранение на пури, направени от кедрово дърво

Интериорът разполага с 2 чекмеджета за съхранение и 2 презентационни рафта направени от испанско кедрово дърво – същото дърво, от което традиционно се правят кутиите за пури. То помага на влагата да се абсорбира и освобождава равномерно. Колекционерите на пури могат да използват двете кутии в уреда и като индивидуални кутии за пури, отделно от него. С полезен обем от 39 литра, хумидорът на Либхер предлага изобилие от пространство за кратко и дългосрочно съхранение на любимите ви тютюневи удоволствия.

Хигиенният интериор и филтър с активен въглен предпазват от неприятни миризми

Като естествен продукт, пурите се нуждаят от хигиенично чиста среда, където да бъдат на съхранение. В тази връзка материалите, използвани във вътрешността на хумидора, предлагат оптимална сигурност. Всички дървени компоненти могат да се свалят и почистят индивидуално. Пластмасата, както в интериора, така и в резервоара за вода, също може лесно да се поддържа.

Вграденият филтър с активен въглен предпазва циркулиращия във вътрешността въздух от вредни и неприятни миризми. Нещо повече, показателите за температура и влажност могат удобно да се следят отвън, без да се налага да се отваря вратата. Така се намалява риска от допълнително проникване на микроби и паразити, които могат да навредят на пурите, а очевидно е, че никой не би искал това – особено любителите на пури!

Вижте нашето видео с хумидора на Либхер:

Ако имате въпроси относно нашите уреди за съхранение на пури – пишете ни! Използвайте полето за коментари тук отдолу или се присъединете в дискусията заедно с нас във Facebook.