Diepvriesproducten zijn al ruim 70 jaar te koop en zelfs tegenwoordig zijn de voordelen van bevroren etenswaren nog revolutionair te noemen: voedsel blijft veel langer houdbaar en seizoensproducten zijn het hele jaar verkrijgbaar. Deze 10 tips helpen u om goed om te gaan met bevroren boodschappen.

  1. Doe tijdens de boodschappen de diepvriesproducten pas op het laatste moment in uw winkelkar of mand om te voorkomen dat de producten al gaan ontdooien. Leg bij thuiskomst de bevroren producten als eerste weer in de vriezer, voordat u de rest van de boodschappen opruimt.
  2. Gebruik een koeltas of koelbox met koude-accu’s om te voorkomen dat uw boodschappen ontdooien! Heeft u geen koeltas of koelbox? Gevoerde tassen, fleecejassen of fleecedekens werken ook goed. Zorg er altijd voor dat uw producten goed verpakt zijn, plastic tasjes die bij de kassa te koop zijn, zijn minder geschikt.
  3. Volg altijd de bereidingsinstructies die op de verpakking staan, zodat de kwaliteit optimaal behouden blijft.
  4. Veel diepvriesproducten kunnen direct worden bereid, zonder te ontdooien. Dit staat altijd op de verpakking!
  5. Moet een bepaald product toch eerst ontdooid worden? Laat producten altijd ontdooien in de verpakking. Zo voorkomt u kruisbesmetting en drogen de producten niet uit.
  6. Diepvriesgroenten zijn gezond! Doordat deze groenten direct na het oogsten worden ingevroren, blijven vitamines en voedingsstoffen lang behouden.
  7. Haal alleen de hoeveelheid diepvriesproducten die u daadwerkelijk gaat eten. Gebruikt u vaak kleinere porties? Zorg er bij het invriezen voor dat het gemakkelijk in porties kan worden verdeeld, om het ontdooien later eenvoudiger te maken.
  8. Heeft u bij het koken gebruik gemaakt van diepvriesproducten en heeft u nog eten over? Deze maaltijden kunnen prima worden ingevroren! Zorg er wel altijd voor dat u het eten na ontdooien goed verwarmt voordat u gaat eten.
  9. Ontdooi bevroren voedsel langzaam in de koelkast. De koelkast ‘absorbeert’ niet alleen de kou van het bevroren voedsel waardoor u energie bespaart, maar de lage temperatuur vertraagt ook ​​de vorming van bacteriën. Onthoud: op deze manier ontdooien duurt langer dan ontdooien op kamertemperatuur!
  10. De verpakking van bevroren producten is erg belangrijk! Let erop dat de verpakking niet beschadigd is en goed afgesloten om vriesbrand tegen te gaan.

Vergeet trouwens niet om uw vriezer regelmatig te ontdooien om onnodig energiegebruik te voorkomen, tenzij u natuurlijk een Liebherr vriezer met NoFrost heeft!

 

Heeft u vragen over invriezen of de diepvriezers van Liebherr? Schrijf ons! Laat een reactie achter onder dit bericht of discussieer met ons op Facebook.