Voeding invriezen is ideaal om restjes te bewaren en tijd te besparen. Makkelijker kan immers niet: je opent de deur van de diepvriezer, legt de voeding erin en sluit de deur. Soms is het echter niet zo evident als dit wanneer je de kwaliteit van de producten wenst te bewaren. In dit artikel vindt u enkele tips die zeker het overwegen waard zijn wanneer u de volgende keer voeding wenst in te vriezen. 

De verpakking is de sleutel tot het kwalitatief bewaren van uw producten. Om het vocht van de voeding te behouden en zo uitdroging te voorkomen, is het belangrijk om de producten zo goed mogelijk hermetisch te verpakken. Zo vermijdt u ook de afgifte van allerlei geurtjes, vriesbrand en de aanmaak van micro-organismes (microbes).

Obst und Gemüse tiefgefroren

Waarmee moet u rekening houden bij het verpakking van producten voor de diepvries?

  1. Er mogen geen toxische stoffen in de verpakking Dit wordt aangeduid met een logo van een wijnglas en een vork.
  2. De verpakking moet koudebestendig zijn en niet breekbaar of poreus zijn bij lage temperatuur.
  3. Wanneer het herbruikbare verpakkingen betreft moeten deze hitte- en vaatwasbestendig
  4. De verpakking moet hermetisch kunnen worden afgesloten om geurtjes, uitdroging, vriesbrand en micro-organismes tegen te gaan.
  5. De verpakking moet geur- en smaakneutraal zijn
  6. Resistentie tegenover vetten, zout en zuren is een must.
  7. Zorg ervoor dat de verpakking is aangepast voor uw methode van ontdooien zoals de microgolf, kokend water of de oven.
  8. Zorg dat de verpakking ruim genoeg is voor de in te vriezen voeding.

 

Wanneer de verpakking niet voldoende of helemaal niet is verpakt zal de textuur, smaak en kwaliteit verloren gaan. De keuze van verpakking is dan ook van cruciaal belang voor het kwalitatief en veilig bewaren van restjes of diepvriesproducten!

Bijkomende tip: Laat de voedingsmiddelen eerst helemaal afkoelen alvorens te verpakken. Zo vermijdt u condensatie en rijpvorming op de producten. Vermeldt ook telkens de datum van invriezen, zodat u een goed overzicht hebt over de inhoud van de diepvries.

Hebt u vragen of opmerkingen? Schrijf ons! De commentaarfunctie vindt u onder deze bijdrage. Of discussieer met ons op Facebook.

 

Of schrijf u in voor onze FreshMag nieuwsbrief!

[wysija_form id=”1″]