Lekker koken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met een beetje geduld en wat doorzettingsvermogen kom je een heel eind. En met deze 8 tips wordt het nog iets makkelijker!

1.

Is de boter te hard om te snijden als je hem net uit de koelkast hebt gehaald? Giet wat kokend water in een glas en laat het glas een minuut staan. Gooi het water weg en plaats het glas over de boter. Zo is het in no-time zacht.

2.

Gaar verse vis op een bedje van citroenschijfjes. Dit voorkomt niet alleen aanbakken, maar zorgt bovendien voor een heerlijke smaak.

3.

Maak met een naald of een eierprikker een klein gaatje in de bodem van een ei voordat je deze kookt. Dit voorkomt dat het ei barst en maakt het pellen een stuk makkelijker.

4.

Met een simpele test kun je kijken of een ei nog vers is. Doe daarvoor een ongekookt ei in een bak met koud water.

  • Blijft het ei plat op de bodem liggen? Dan is het ei kakelvers.
  • Als de punt van het ei omhoog wijst dan is het ei 2-3 weken oud, maar nog steeds veilig voor consumptie.
  • Blijft het ei drijven? Dan is het bedorven en moet je het ei weggooien.

In de koelkast blijven eieren tot 15 dagen vers. Wil je je eieren nog langer kunnen bewaren? In een koelkast met BioFresh blijven ze tot wel 45 dagen vers!

5.

Voorkom dat bananen te snel rijpen en bruin worden door ze los te maken van de tros. Verpak de steel van elke banaan luchtdicht met bijvoorbeeld een stuk huishoudfolie.

Bewaar bananen overigens nooit in de koelkast! Bananen zijn tropische vruchten en de lage temperaturen verstoren het rijpingsproces.

6.

Bewaar een appel tussen de aardappelen om te voorkomen dat de aardappelen uitlopen. Toch uitlopers? Je kunt de aardappelen nog prima eten, maar snijd de uitlopers wel ruim uit. Op plaatsen waar de uitlopers groeien zit namelijk de natuurlijke gifstof solanine.

7.

Ontdooi bevroren voedsel in de koelkast. Niet alleen blijft de kwaliteit van je producten zo beter, ook de koelkast heeft er baat bij. De koude producten zorgen ervoor dat de koelkast zelf minder hoeft te koelen, dit scheelt energie.

8.

Bessen, aardbeien of bramen invriezen? Dat is heel eenvoudig. Zorg ervoor dat je vriezer zo koud mogelijk staat ingesteld. Op deze manier bevriezen de vruchten sneller en blijven smaak en vitaminen beter behouden.

Verdeel de bessen in een schaal of op een speciaal invriesplateau zodat ze vrij liggen. Na een paar uur zijn de vruchten bevroren en kun je ze overpakken in een luchtdichte zak of bak. Op deze manier vriezen de bessen niet aan elkaar en kun je ze maanden vers houden.

Je kunt natuurlijk handmatig je vriezer kouder instellen, maar dan moet je niet vergeten om hem daarna weer op de normale temperatuur in te stellen. Heb je een Liebherr vriezer? Dan kun je gemakkelijk de SuperFrost-functie inschakelen. De temperatuur wordt dan tijdelijk verlaagd naar -32°C en na verloop van tijd schakelt het apparaat vanzelf weer terug naar de oorspronkelijk ingestelde temperatuur.

 

Heb je vragen? Of nog een andere leuke tip? Laat een reactie achter onder dit bericht. Of discussieer met ons op Facebook.

 

Of schrijf u in voor onze FreshMag nieuwsbrief!

[wysija_form id=”1″]