Herinnert u zich de laatste keer dat u ging winkelen en een voorraad fruit, groenten, vlees of vis insloeg? Hoeveel van dat voedsel werd uiteindelijk niet opgegeten omdat het, na enkele dagen in de koelkast, zijn versheid verloor en niet meer smakelijk leek? Veel te veel? Wel, dat hoeft niet het geval te zijn.

Waarschijnlijk verloor uw voedsel zijn versheid omdat het werd bewaard in een ongeschikte omgeving. Wanneer het in de juiste omstandigheden wordt bewaard, blijft voedsel veel langer vers. Hierdoor behouden de producten zowel hun voedingswaarde (vitaminen, mineralen en sporenelementen) als de geweldige smaak. Liebherr heeft twee verschillende mogelijkheden om uw producten langer te bewaren: BioFresh & BioCool.

BioFresh

Liebherr BioFresh-lades (DrySafe/HydroSafe) maken het u, in combinatie met een temperatuur van 0°, mogelijk de optimale bewaaromgevingen te creëren. Het vitamine- en mineraalgehalte van fruit, groenten, vlees, vis en zuivelproducten zal, in vergelijking met een normale koelkast, veel langer behouden blijven. BioFresh-lades bieden een soort van ‘op maat gemaakte versheidsomgeving’ voor voedsel. Laat ons eens bekijken hoe…

De DrySafe, met een lage vochtigheidsgraad en een lage temperatuur, is perfect voor het bewaren van vis, vlees en zuivelproducten. De DrySafe is dus bijzonder geschikt voor het bewaren van voedsel met een lagere luchtvochtigheid dan fruit en groenten. Belangrijk: alle producten die worden bewaard in de DrySafe, moeten in luchtdichte verpakkingen zitten om uitdroging te voorkomen.

Aan de andere kant is de HydroSafe (‘hydro’= ‘vocht’) ideaal voor het bewaren van fruit en groenten. Dus voedsel dat een hoger vochtigheidsgehalte heeft dan producten zoals kaas of vlees. Met de schuifregelaar kunt u de luchtvochtigheid nauwgezet controleren. De pictogrammen op de schuifknop hebben de volgende betekenissen: één druppel staat voor een lage vochtigheidsgraad, meerdere druppels staan voor een hoge vochtigheidsgraad.

BioCool

De BioCool-lade maakt vochtregulering in de lade mogelijk om de versheid van levensmiddelen te verlengen. De BioCool-Box is gemonteerd op licht lopende rollers en biedt naast een handige bediening een goed overzicht van de opgeslagen producten. De luchtvochtigheid in de BioCool-Box is aan de voorzijde met een schuif in te stellen. Anders dan bij BioFresh, heeft de BioCool-lade geen temperatuur van 0°C, maar simpelweg de temperatuur van de gehele koelkast. De meeste inbouwtoestellen van Liebherr die niet uitgerust zijn met BioFresh, hebben wel één (of meerdere) BioCool-lade(s). Ook verschillende vrijstaande toestellen zijn uitgerust met (een) BioCool-lade(s).

 

Vond je dit artikel leuk? Schrijf ons! Laat hieronder een reactie achter of discussieer met ons op Facebook.