Wie het hele jaar door wil kunnen genieten van een drankje met ijsblokjes, zit goed met een Liebherr toestel met IceMaker. Maar hoe werkt dat en welke techniek zit er achter de IceMaker van Liebherr?

Hoe komen ijsblokjes tot stand en welke techniek zit erachter?

Om water om te toveren tot ijs of ijsblokjes moet dat water uiteraard van vloeibare toestand overgaan in een vaste stof. Bij Liebherr bestaan de gebruiksklare ijsblokjes overigens telkens uit ca. 9 ml water, wat overeenkomt met een gewicht van 9 gram.  Maar eerst moet het water waarvan je ijsblokjes wil maken natuurlijk naar het toestel geleid worden. Daarvoor heeft Liebherr twee mogelijkheden: ofwel via een vaste wateraansluiting, ofwel via een waterreservoir, afhankelijk van het toestel. Maar daarover straks meer …

De plastic ijsblokjesvorm in de IceMaker wordt automatisch gevuld, waarbij naargelang de soort watertoevoer ofwel een pomp (waterreservoir) ofwel een magnetisch ventiel (vaste watertoevoer) gedurende een welbepaalde tijd wordt aangestuurd. Een sensor onder de ijsblokjesvorm detecteert wanneer het water voldoende bevroren is en geeft vervolgens een impuls om de ijsblokjes uit te storten.

Daarvoor wordt de ijsblokjesvorm omgedraaid: vanaf een bepaalde ‘verdraaiingshoek’ blijft de achterkant van de vorm staan terwijl de voorkant nog 20 graden verder draait. Dat principe garandeert dat de ijsblokjes automatisch worden uitgeworpen. In tegenstelling tot andere manieren worden bij Liebherr de ijsblokjes niet eerst licht ontdooid en gaan ze dus ook niet samenklonteren in de voorraadlade.

Een toestel met vaste watertoevoer of met waterreservoir?

Zoals we reeds zeiden, heb je bij Liebherr de keuze tussen een toestel met vaste watertoevoer of met waterreservoir. Het verschil: bij een waterreservoir moet je dat reservoir van tijd tot tijd met water vullen. De IceMaker met waterreservoir biedt een innovatieve oplossing wanneer de kwaliteit van je leidingwater niet hoog genoeg is of wanneer er geen waterleiding in de buurt van je toestel ligt. Het waterreservoir is uitneembaar om het gemakkelijk te vullen. Met de IceMaker met vaste watertoevoer heb je steeds perfecte ijsblokjes ter beschikking.

Naargelang het model produceert het toestel tot 0,8 kg/24u bij een 60 cm breed inbouwmodel, bij toestellen van 91 cm breed is dat 1,3 kg/24u. Bij toestellen met een vaste watertoevoer wordt ook standaard een uitstekende aansluitslang van ¾” en 1,5 m meegeleverd. Indien nodig kan ook een 3 meter lange flexibele slang worden besteld via onze Liebherr webshop.

Alle toestellen met IceMaker maken ijsblokjes die qua vorm eerder aan kegeltjes doen denken. De reden daarvoor is simpel: zo vallen ze na het invriezen gemakkelijker uit de ijsblokjesvorm in de opvangbak. Afhankelijk van het ‘productieproces’ worden zo telkens tien ijsblokjes of liever ‘ijskegeltjes’ gemaakt. En wie wil, kan zelfs om de twee uur nieuwe ijsblokjes maken. De ijsblokjes zijn namelijk razendsnel klaar. Indien nodig kan de ijsblokjesproductie met een druk op de SuperFrost-toets met de helft worden versneld.

 

Klik hier voor een overzicht van alle vrijstaande koel/vriescombinaties met IceMaker.

Klik hier voor een overzicht van alle vrijstaande Side-By-Side combinaties met IceMaker.

Klik hier voor een overzicht van alle inbouw koel/vriescombinaties met IceMaker.

Klik hier voor een overzicht van de inbouw diepvrieskasten met IceMaker.

 

Heb je vragen over de automatische IceMaker van Liebherr? Schrijf ons! Laat een reactie achter onder dit artikel of discussieer met ons op Facebook.