Als decoratie of als geschenk: wat met Pasen niet mag ontbreken zijn kleurrijk versierde eieren. Maar hoe maken we optimaal gebruik van de eieren? Weggooien is natuurlijk uitgesloten! Daarom hebben we een selectie van recepten en ideeën samengesteld voor wat u met de overgebleven eieren kunt doen en hoe u uw huis op een duurzame manier kunt inrichten voor Pasen.

Vooral kinderen vinden het heerlijk om vlak voor Pasen eieren uit te blazen en ze dan vrolijk te schilderen. Daarna kunnen de paaseieren gebruikt bijvoorbeeld worden als tafeldecoratie. Hoe u de rest van de eieren verwerkt tot heerlijke delicatessen leest u nu!

Met een paasnest kunt u uw eierresten gemakkelijk verwerken!

De inhoud van het ei: niets verspillen!

Of het nu gekookt, gepocheerd, geroerd of gebakken is: Gelukkig zijn de eieren zeer veelzijdig en zou het geen probleem moeten zijn om er een geschikt gebruik voor te vinden. Dus wat dacht u van een heerlijke taart voor de komende paasbrunch? Dit is hoe u stap voor stap zo’n paasnest moet voorbereiden:

Ingrediënten voor vijf porties:

 • 800 gram bloem
 • 1 gistblokje
 • 200 ml lauwe melk
 • 80 gram suiker
 • 16 gram vanillesuiker (twee pakjes)
 • 3 eieren
 • 1 theelepel zout
 • 150 gram zachte boter

Bereiding:

 1. Maken van het voordeeg: meng de bloem en de gist, voeg 2 theelepels suiker en 6 theelepels lauwe melk toe en kneed tot een deeg. Laat het deeg 15-20 minuten op een warme plaats rusten.
 2. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe aan het deeg en roer met een kneedhaak. Laat het deeg vervolgens nog 45 minuten rusten, aangezien het volume ongeveer moet verdubbelen.
 3. Verdeel het deeg vervolgens in vijf porties, vorm afzonderlijke strengen en draai het tot een koord. Vorm vervolgens een cirkel op het bakpapier zodat er vijf nesten ontstaan.
 4. Bak de nesten ongeveer 20 minuten op 180°C. Optioneel kunnen de nesten vervolgens worden bedekt met eigeel en besprenkeld met hagelsuiker.

De paasnesten zijn niet alleen bijzonder lekker, maar ook prachtig voor een duurzame tafeldecoratie. Voor de paasbrunch doet u gewoon de ontbijteieren in de nesten en u hebt een eierdopje dat u ook achteraf kunt consumeren!

Het is zo gemakkelijk om zelf advocaat/eierlikeur te maken!

Maak uw eigen advocaat/eierlikeur zonder problemen

Nog een hoogtepunt voor uw Pasen: zelfgemaakte eierlikeur. Als het goed gekoeld wordt bewaard in uw Liebherr koelkast (?), heeft u een maand na Pasen nog plezier van deze heerlijke likeur. Hier is een eenvoudig recept om het thuis te maken:

Ingrediënten voor 750 ml:

 • 5 eierdooiers
 • 125 gram suiker
 • 2 eetlepels vanillesuiker
 • 350 ml melk
 • 250 ml cognac of rum (54-70% alcohol)

Bereiding:

 1. Meng eerst de eierdooiers met de suiker en de vanillesuiker.
 2. Voeg melk toe en roer het mengsel in een heet waterbad tot het dik en romig is.
 3. Roer voorzichtig de alcohol erdoor.
 4. Laat de resulterende room volledig afkoelen en giet hem dan door een fijne zeef in een schone fles.
 5. Sluit de fles goed af en plaats de advocaat in uw koelkast om te rusten.

Pasen voorbij en veel gekookte eieren over?

Naast uitgeblazen eieren zijn felgekleurde paaseieren een bekende traditie. Hiervoor worden de eieren minimaal tien minuten hard gekookt en vervolgens gekleurd in een grote verscheidenheid aan kleuren. Met Pasen kunnen jong en oud de eieren zoeken in de tuin. Als de pret voorbij is, blijven de meeste gezinnen met tonnen gekookte eieren achter. In het BioFresh-compartiment van uw Liebherr-koelkast kunnen de gekookte eieren 15 dagen worden bewaard, maar creatieve ideeën voor recycling ontbreken vaak. Naast de klassieke eiersalade zijn er echter ook veel ongebruikelijke recepten voor het gebruik van hardgekookte eieren. Wat dacht u van een eiersalade met broccoli of een salade van zalm en komkommer met ei?

We hopen dat u nu een aantal nieuwe ideeën heeft voor een duurzaam Pasen en wensen u en uw gezin veel plezier en geluk toe!

 

Hebt u zelf ervaring met paasrecepten op basis van eieren? We zijn benieuwd! Laat een reactie achter onder dit bericht of discussieer met ons op Facebook.