Een goede cocktail maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met deze zes recepten zet je in een handomdraai een heerlijke cocktail op tafel. Het leuke is dat je van elke cocktail ook een alcoholvrije variant kunt maken. Dus ook als je (even) geen alcohol drinkt, kun je genieten van een heerlijke alcoholvrije mocktail.

Kokos cocktail

Kokos cocktail

Ingrediënten: Wodka, kokosmelk, lycheesiroop, limoensap, stukjes kokos en ijsblokjes.
Bereidingswijze: Meng de wodka, kokosmelk, lycheesiroop en het ijs in een cocktailshaker. Schud de drank goed en giet het in een mooi cocktailglas. Of nog mooier, giet het in een kokosnootschaal! Garneer de cocktail met de kokosstukjes.
Mocktail: Laat simpelweg de wodka weg.

 

Grapefruit Mojito

Grapefruit Mojito

Ingrediënten: Rum, limoensap, mineraalwater, verse munt, suiker, grapefruit, citroen en (crushed) ijs.
Bereidingswijze: Pers de helft van de grapefruit en citroen uit. Snijd de andere helft in dunne partjes. Kneus de munt tussen je vingers. Giet het limoensap in een glas of kan en voeg suiker en munt toe. Roer even om de suiker op te lossen. Voeg hierna het geperste sap van de citroen en grapefruit, de rum, het mineraalwater en het ijs toe. Even doorroeren en garneren met de schijfjes grapefruit en citroen en een takje munt.
Mocktail: Laat de rum weg.

 

Citrus Sangria

Citrus Sangria

Ingrediënten: Witte wijn, verse aardbeien in stukjes, schijfjes citroen, schijfjes grapefruit, druivensap en ijs.
Bereidingswijze: Doe de aardbeien en de schijfjes citroen en grapefruit in een kan. Voeg de witte wijn en het druivensap toe. Dek de kan af en plaats deze een nacht in de koelkast. Serveer de sangria met ijs en vers fruit. Is de sangria te zoet naar jouw smaak? Voeg dan wat water toe.
Mocktail: Vervang de witte wijn door mineraalwater.

 

Engelse Garden Cocktail

Engelse Garden Cocktail

Ingrediënten: Droge roséwijn, limoenen, blokjes watermeloen, rozemarijn en een snufje zout.
Bereidingswijze: Pers de helft van de limoenen uit. Meng de wijn met het limoensap. Voeg ijs en een snufje zout toe. Serveer de cocktail met blokjes watermeloen, een takje rozemarijn en een schijfje limoen.
Mocktail: vervang de roséwijn door rozenwater.

 

Mango Julius Cocktail

Mango Julius Cocktail

Ingrediënten: Rijpe mango’s, melk, vanille ijs, vanille extract, rum, suiker, ananassap en ijs.
Bereidingswijze: Pureer alle ingrediënten in een blender en serveer met ijs.
Mocktail: Laat de rum weg.

 

Watermeloen Mint Cocktail

Watermeloen Mint Cocktail

Ingrediënten: Watermeloen, munt, prosecco en ijs.
Bereidingswijze: Snijd een aantal kleine stukjes van de watermeloen voor de garnering. Pureer de rest van het vruchtvlees. Meng de gepureerde watermeloen met de prosecco in een cocktailshaker. Serveer de cocktail met stukjes watermeloen, munt en ijs.
Mocktail: Vervang de prosecco door sinas.

 

IceMaker_CNPes4868

Een cocktail is niet compleet zonder ijs! Ben jij een liefhebber van ijsblokjes in je drankje? Kies dan voor een koel-/vriescombinatie met automatische IceMaker. Hiermee heb je altijd een voorraad ijsblokjes in huis!

 

Maak jij graag zelf cocktails? We zijn benieuwd naar jouw favoriete cocktail! Laat een reactie achter onder dit bericht. Of discussieer met ons op Facebook.