Stel, je eerste vrije zomerdag is aangebroken. Tijd om er lekker op uit te gaan met de boot of naar het park, bos of strand. Het zonnetje schijnt en alles is gepakt: zonnebrand, zonnebril, handdoek en wat lekkere koele drankjes. Klaar om te vertrekken! Maar hoe ga je die gekoelde drankjes koel houden tijdens het warme zomerweer? Wij geven je een aantal tips!

Drank koel houden

Iedereen houdt van een koel drankje op een warme dag. Maar onderweg kun je niet even iets koels uit de koelkast pakken. Zonder enige vorm van koeling zullen de drankjes snel opwarmen en wees eerlijk: niemand zit te wachten op een warm biertje, wijntje of frisje.

Onderweg je drankjes koel houden

  • Koel je drankjes minimaal 24 uur in de koelkast voor je vertrekt. Met een Liebherr koelkast kun je ook drankjes koelen in de BioFresh-lade, dan zijn ze nog net iets kouder dan het in gewone koeldeel.
  • Koelboxen of koeltassen bieden een goede bescherming tegen de warmte. Met het gebruik van genoeg koudeaccu’s of koelelementen kunnen de drankjes de hele dag koel worden gehouden. Zorg er wel voor dat de koelbox of tas goed afgesloten is!
  • Een hele oude ook wel vergeten koelmethode is om een koelbox te vullen met zowel water als ijsblokjes. Voeg hier zout aan toe. Zout zorgt voor een chemische reactie waardoor het koelproces wordt versneld. Het zout verlaagt het vriespunt waardoor het water kouder kan worden. Het water zorgt voor een groot contactoppervlak waardoor de drankjes razendsnel gekoeld worden.
  • Verpak de flessen en blikjes zo dicht mogelijk tegen elkaar aan. Hierdoor is er minder oppervlak dat contact kan maken met de warme lucht waardoor de drankjes langer koel blijven.
  • Gebruik een isolatiedeken. Een goed voorbeeld hiervan is een anti-ijsdeken die je in winter op de voorruit van de auto legt. De folie aan de binnenkant isoleert goed. Een fleecedeken is een goed alternatief. Rol de flessen strak bij elkaar in de deken.
  • Maak gebruik van je omgeving. Soms is er een natuurlijk koelelement aanwezig. Is er een grote waterplas, de zee of een stroompje in de buurt? Leg de flessen dan in het water of hang ze aan de boot, dan blijven ze lekker gekoeld. Geen water aanwezig? Dan kun je de flessen nog altijd in het zand begraven, let er wel op dat de dop nog boven de grond uitsteekt.
  • De laatste (en beste) tip: drink de drankjes tijdig op. Zo kunnen ze niet te opwarmen!
Liebherr koeltas

 

Let overigens op het gebruik van alcohol tijdens de warme dagen. Van alcohol droog je uit. Een lekker koud wijntje of biertje op het strand is heerlijk, maar zorg er altijd voor dat je ook voldoende water of frisdrank drinkt om te voorkomen dat je uitdroogt.

 

Heb jij nog ander trucs om drankjes goed koel te houden? Schrijf ons! Laat een reactie achter onder dit bericht. Of discussieer met ons op Facebook.