Soms is een hoge luchtvochtigheid beter, soms is een lagere luchtvochtigheid de beste keuze. Dit is helemaal afhankelijk van wat je wilt bewaren! In de Liebherr BioFresh apparaten zorgen de DrySafe en de HydroSafes voor optimale bewaarcondities voor verschillende soorten levensmiddelen.

BioFresh HydrSafe hoge luchtvochtigheid

Herinner je je de laatste keer dat je bij het boodschappen doen een voorraad fruit, groenten, vlees of vis insloeg? Hoeveel werd uiteindelijk niet opgegeten omdat het, na enkele dagen in de koelkast, er op z’n minst gezegd niet meer echt vers uitzag? In het juiste klimaat blijft voedsel veel langer vers – waarbij zowel de voedingswaarde (vitaminen en mineralen) als de geweldige smaak behouden blijft. Dat is BioFresh van Liebherr.

Ideale klimaat

De DrySafe en HydroSafe in de BioFresh zone creëren, in combinatie met een temperatuur van net boven 0°C, de optimale bewaaromgeving. Het vitamine- en mineraalgehalte van fruit, groenten, vlees, vis en zuivelproducten zal, in vergelijking met een normale koelkast, veel langer behouden blijven. BioFresh-laden zorgen voor het juiste klimaat waardoor levensmiddelen extra lang vers blijven.

De DrySafe, met een lage vochtigheidsgraad is perfect voor het bewaren van vis, vlees en zuivelproducten. Belangrijk: alle producten die in de DrySafe worden bewaard, moeten in luchtdichte verpakkingen zitten om uitdroging te voorkomen.

De  HydroSafe (‘hydro’= ‘vocht’) is ideaal voor het bewaren van fruit en groenten, voedsel met een hoog vochtigheidsgehalte. Voedsel in de HydroSafe bewaar je zonder verpakking. Bladgroenten gaan ‘zweten’ in hun plastic verpakking. Deze voedingswaren moeten kunnen ademen en dat gaat beter zonder verpakking.

Met de schuifregelaar kun je de vochtigheidsgraad in de BioFresh lade instellen. Een druppel staat voor een lage luchtvochtigheid, meerdere druppels staan voor een hoge vochtigheidsgraad.

 

Met BioFresh app kan je eenvoudig de beste manier van bewaren opzoeken

Ontdek BioFresh: de beste keuze voor het aanzienlijk langer bewaren van groente, fruit, vlees, vis, kaas en zuivel. Deze app biedt nuttige informatie over levensmiddelen, vitaminen en houdbaarheid, overzichtelijk gesorteerd van A tot Z of op categorieën – inclusief praktische zoekfunctie.