Het is niet toevallig dat er gekozen is voor onbehandelde beukenhouten draagplateaus. Liebherr is niet vergeten de plateaus te beitsen, het is een bewuste keuze!

Houten draagplateaus Liebherr

Liebherr wijnbewaarkasten zijn gemaakt om de juiste temperatuur en vochtigheid te behouden zodat wijn optimaal kan rijpen. Met een wijnklimaatkast kun je de wijn op de juiste drinktemperatuur bewaren zodat deze direct geschikt is voor consumptie. Voor beide wijnkasten geldt dat verschillende elementen moeten samenwerken om de wijnkast net zo goed te laten presteren als een traditionele wijnkelder. Een onderdeel van deze elementen is het draagplateau in de wijnkast.

Waarom behandelen jullie de houten draagplateaus niet?

De luchtkwaliteit is cruciaal bij de ontwikkeling en rijping van wijnen. Draagplateaus spelen hierbij een belangrijke rol. Om te voorkomen dat de geur van de plateaus de smaak van de wijn zou kunnen beïnvloeden, blijven de handgemaakte beukenhouten draagplateaus onbehandeld waardoor zij geen chemische geur kunnen afgeven en de wijn niet beïnvloeden.

Een andere functionele reden om te kiezen voor beukenhouten plateaus is dat de wijnen rustig kunnen liggen. Houten draagplateaus verminderen trillingen die de wijn anders zouden beïnvloeden. Het sediment in de wijn wordt niet verstoord, waardoor de wijn rustig kan rijpen.

Plateauclips draagplateaus wijn Liebherr

Op de voorzijde van de plateaus kunnen plateauclips worden geplaatst waarop je de naam van de bewaarde wijnen kunt noteren. De plateauclips kun je over het gehele front van de draagplateaus verschuiven. Dus ook wanneer je een aantal nieuwe flessen aan je voorraad toevoegt en de wijnkast moet reorganiseren, verschuif je het naamlabel gemakkelijk. Bij een aantal modellen is een houten klapplateau geïntegreerd of is deze als accessoire verkrijgbaar. Hiermee kun je een aantal van je mooiste wijnen opvallend presenteren. Maar het klapplateau is ook ideaal om geopende flessen nog even te bewaren om later leeg te drinken.

Meer voordelen

Uiteraard hebben de wijnkasten van Liebherr meer voordelen. Je ontdekt ze in dit artikel.

 

Wil je meer weten over wijnkasten? Schrijf ons! Laat een reactie achter onder dit bericht. Of discussieer met ons op Facebook.