Bereiding

Stap: 1/8

Quinoa met heet water afspoelen en uit laten lekken. Quinoa, 200 ml water en melk in een pan doen, aan de kook brengen en afgedekt op laag vuur 15 minuten laten suderen. Daarna het vuur uitdraaien en nog 5 minuten laten trekken. Dan af laten koelen.

Stap: 2/8

Ondertussen de bio-sinaasappel met heet water afspoelen, afdrogen en ongeveer 1/4 van de schil raspen.

Stap: 3/8

De eieren splitsen. Eiwit stijf kloppen en de suiker ondertussen langzaam toevoegen.

Stap: 4/8

Eigeel, kwark en quinoa door elkaar roeren en met de sinaasappelschil, kaneel en gember kruiden. Het eiwit er doorheen roeren en naar believen met zout en peper verfijnen.

Stap: 5/8

Een ovenschaal met olie insmeren en de quinoa-kwark massa daarin gieten. Ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C (convectie oven: 180°C, gas: stand 3) bakken.

Stap: 6/8

Ondertussen beide sinaasappels schillen en het vruchtvlees van de schil af snijden. Het sap opvangen. Rozijnen grof snijden. Sinaasappelstukjes met de rozijnen en de sinaasappelsap mengen.

Stap: 7/8

Appel wassen, drogen en in vieren snijden. Klokhuis eruit halen. Kiwi's schillen en halveren. Beide in partjes snijden en met de sinaasappels mengen.

Stap: 8/8

Bananen schillen en in plakjes snijden en met de rest van het fruit mengen. Fruitsalade 10 minuten laten staan en met de quinoa-kwark-taart serveren.