Als je weleens in Duitsland op vakantie bent geweest heb je vast weleens flammkuchen gegeten! Flammkuchen, ook wel tarte flambée genoemd, is een typisch Duits gerecht. Het is een soort pizza die je veel in de Elzas-streek tegenkomt. Een traditionele flammkuchen is belegd met crème fraiche, uien, spek en kaas. Maar welke wijn past goed bij deze lekkernij?

Kies een aromatische witte wijn

In mijn ogen zijn er nauwelijks betere snacks om een goed glas wijn bij te drinken dan flammkuchen. Vooral in de wijnbars in de Elzas en in Baden, maar ook in het aangrenzende Pflaz, kun je heerlijk genieten van deze Duitse snack. Als je op zoek gaat naar een bijpassende wijn, dan is een aromatische witte wijn een goede keuze. Vooral wijnen als een Muscat of Traminer zijn goede keuzes, met name als ze een droge rijping hebben of als ze zijn gerijpt met subtiele fruitige restsuikers. Ze kunnen een prikkelende toevoeging zijn aan de hartige smaak van de flammkuchen.

Mijn aanbeveling: een Fidelius blend

In de ideale situatie kies je een wijn waar een expressieve fruitsmaak wordt gecombineerd met een subtiele frisheid en een mooie complexiteit. Deze is bijvoorbeeld te vinden in de Fidelius blend van wijnhuis Heger in de heuvels van Kaiserstull, Duitsland. Deze blend van Muscat en Scheurebe krijgt meer frisheid en levendigheid door toevoegingen van Sauvignon Blanc en Pinot Blanc en is daarom perfect om bij de hartige flamkuchen te serveren.

Mijn aanbeveling is de Fidelius Weissweincuvée trocken van wijnhuis Heger.

Zelf flammkuchen maken?

In onze receptensectie vind je een lekker recept voor flammkuchen met knapperige spitksool, kalkoenfilet en druiven!

Flammkuchen

 

Heb je vragen over het combineren van wijn met eten? Schrijf ons! Laat een reactie achter onder dit bericht. Of discussieer met ons op Facebook.