Vi kender godt til kager, der ikke skal bages. De velsmagende delikatesser, populært kendt som køleskabskager, laves nu også som små søde fristelser. Her i artiklen giver du dig gode råd og inspiration til lækre julegodter, som ikke skal bages.

Frisk cheesecake, kiksekage og hindbærtærter – kager som vi alle kender og elsker, men som ikke skal bages. Så hvorfor ikke lave non-bake julesmåkager også?

Der skal jo laves julesmåkager til jul…

Julen står for døren, og julen er lig med tid sammen med familien. Der skal gøres rent, pyntes op og der skal bages. Men hvad nu hvis uheldet er ude, og ovnen står af, lige som du står og skal julebage? Bare rolig – ingen grund til panik. Du kan stadig lave de lækreste julegodter uden brug af din ovn. Prøv de fantastiske chokoladesmåkager, tvebakpralinere eller nøddesmåkager og lad dig fortrylle af deres lækkerhed.

Du behøver ikke gå på kompromis bare fordi, du ikke bruger din ovn

Indrømmet: Det er selvfølgelig ikke alle småkager, der kan laves uden en ovn, men du kan klare en del på din kogeplade. Du kan riste nødder, mandler og sesamfrø i en pande, og smelte chokolade over vandbad. Mulighederne er mange, og vi skal egentlig bare have en god ide. Vi kan bruge langtidsholdbare ingredienser som havregryn, cornflakes, nødder, tørrede frugter, kokosflager samt allerede bagte tvebakker, kiks og tørkager. Hvis du gerne vil have en knasende oplevelse, er karamelliseret sukker fantastisk som bindemiddel af de øvrige ingredienser, vi kan også bruge smeltet chokolade og eller smør til at binde nødder, cornflakes og andre ingredienser sammen til lækre julegodter.

Det er kun fantasien, der sætter grænsen

Kig i skabene og lad dig inspirere af indholdet. Ristede nødder, mandler og havregryn. Brug peanut butter, nutella eller smeltet chokolade for at skabe nye lækre julegodter. Ofte gemmer der sig også tørret frugt i skabet, som bare giver et lækkert touch til non-bake småkagerne. Vær ikke bange for at prøve noget nyt. Rist bløde kiks i en pande, så de bliver sprøde igen, og brug dem i dine non-bake julegodter.

Kiksekage som popcake

 

Vi kender alle kiksekagen, som er utrolig velsmagende, og som ikke skal bages. Hvorfor ikke tage denne klassiker og lave den til en trendy popcake? Smelt 100 g chokolade, bland det med 50 ml fløde og lad blandingen køle i ca. 20 minutter. I mellemtiden knuses ca. 200 g vaniljekiks. Tilsæt nu en passende mængde chokolade, så kiks og chokolade kan rulles til en kugle. Kuglerne skal nu på køl (ca. 30 minutter), hvor de bliver hårde. For at give dem prikken over i-et, smelter vi igen chokolade, 100 g, som kan piftes op med kokossmør.

Nu skal vi have vores popcakes-pinde forbundet med de afkølede kiksekagekugler. For at gøre dette dyppes enden af pinden i den smeltede chokolade, og derefter stikkes pinden ind i kiksekagekuglen. De lækre popcakes skal nu på køl i ca. 15 minutter, hvorefter vi kan dekorere dem. Dyp dine kiksekage-popcakes i den smeltede chokolade, og dekorer, som du ønsker med hakkede nødder, mandler, chokolade eller tivoli-krymmel. Du bestemmer.

 

Vi håber, at du har fundet lidt inspiration til dine non-bake julegodter, og vi bliver rigtig glade, hvis du vil dele din favoritopskrift med os via nedenstående kommentarfelt.