Подготовка

Стъпка: 1/14

Измийте и оставете да се отцедят костите и месните парчета. Покрийте костите в голяма тенджера с достатъчно вода и сложете да заври. Добавете парчетата месо и говежди опашки, бланширайте всичко за кратко, изхвърлете водата, изплакнете и оставете да се отцеди.

Стъпка: 2/14

Междувременно, обелете чесъна.

Стъпка: 3/14

Изплакнете джинджифила, подсушете чрез попиване и разполовете по дължина.

Стъпка: 4/14

Намажете с масло контактна скара, печете лука и джинджифила върху повърхнината на среза около 6 минути и запържете.

Стъпка: 5/14

Печете подправките в незалепващ тиган без мазнина около 5 минути, докато започнат да ухаят. Изпечените подправки, напълнете в торбичка за подправки.

Стъпка: 6/14

В голяма тенджера, сложете да заврат около 7 л вода, прибавете месото и костите и подправете бульона с по 1-2 с.л. сол и захар. Прибавете запържения лук и джинджифила и оставете всичко да къкри около 1 час. При това, от време на време, обирайте пяната и мазнината от бульона. Извадете говеждите гърди и оставете да се охладят. Оставете бульона да къкри с останалите кости и говеждата опашка още около 2 часа.

Стъпка: 7/14

Извадете от бульона останалото месо и костите и оставете да се охладят. Отделете месото на говеждата опашка от костите и оставете на хладно. Нарежете говеждите гърди на тънки шайби.

Стъпка: 8/14

Пасирайте през сито бульона в чиста тенджера и измерете 6 л. Използвайте другаде останалия бульон. Добавете отново джинджифила. Прибавете торбичката с подправки и рибния сос и оставете бульона отново да заври.

Стъпка: 9/14

Измийте, почистете пресния лук и нарежете на пръстени. Изплакнете листата на кориандъра и накълцайте на ситно. Обелете ряпата, настържете на ситно и напълнете в купа. Нарежете рамстека на тънки шайби.

Стъпка: 10/14

Изплакнете билките, откъснете листенцата, подсушете чрез центрофугиране и сложете в чиния.

Стъпка: 11/14

Измийте чили чушката и нарежете на пръстени, при това, остранете семките.

Стъпка: 12/14

Измийте лимона, подсушете чрез попиване и нарежете на резени.

Стъпка: 13/14

Бланширйте соевите кълнове във вряща, подсолена вода, изхвърлете водата и оставете да се отцедят. Пригответе върху чинията с билките лимона, пръстените чили и соевите кълнове.

Стъпка: 14/14

Накиснете и бланширайте за кратко оризовата юфка, според указанието на опаковката, извадете и оставете да се отцеди. Сложете в дълбоки чинии оризовата юфка на ленти. Добавете сварените резени говеждо месо, месото от говеждата опашка, пръстените пресен лук и чили и ивиците ряпа. Подправете горещия бульон със сол, черен пипер и рибен сос и полейте с него продуктите в чинията. Гарнирайте всичко със соевите кълнове, билките и червеното месо и сервирайте. Сервирайте, отделно към това, и малко лимон и чили паста.