Подготовка

Стъпка: 1/8

За рибата тон- обелете и накълцайте на ситно малкото лукче, джинджифила и чесъна. Измийте чилитата, разполовете по дължина, отстранете семките и нарежете на малки кубчета месото на плода. Загрейте в тенджера 2 с.л. сусамово олио и запържете леко малкото лукче, джинджифила, чесъна и кубчетата чили. Смесете със соев сос, сок от лайм и черен пипер и оставете всичко да къкри до сгъстяване, след това оставете да се охлади. Измийте филето от риба тон, подсушете чрез попиване, поставете във форма и поръсете с маринатата. Обърнете рибата в нея и оставете да поеме напълно поне 1 час в хладилника. Извадете рибата около 15 минути преди печенето, подсушете чрез попиване и нарежете на парчета с широчина 5-6 cm.

Стъпка: 2/8

Сложете да заври достатъчно подсолена вода в голяма тенджера. Прибавете спагетите и сварете, според указанието на опаковката, ал денте.

Стъпка: 3/8

Разрежете чили чушката по дължина и отстранете белите вътрешни стени и семена.

Стъпка: 4/8

Нарежете месото на чилито на тънки ивици.

Стъпка: 5/8

Изплакнете магданоза, подсушете чрез изтръскване, отскубнете листенцата и накълцайте.

Стъпка: 6/8

Загрейте в тиган зехтина, запържете в него ивиците чили, за кратко, след това изстискайте върху тях лимона и разбъркайте с накълцания магданоз.

Стъпка: 7/8

Изсипете спагетите, оставете да се отцедят, сложете в тигана и запържете добре.

Стъпка: 8/8

Загрейте останалото сусамово олио във втори тиган и в него запържете парчетета риба тон от всички страни, за кратко, но интензивно, така че рибата отвътре да е още сурова. Извадете рибата и нарежете косо на резени. Сложете рибата тон със спагетите в подгряти дълбоки чинии и сервирайте, гарнирани с магданоз.