Подготовка

Стъпка: 1/12

Измийте в гевгир ориза със студена течаща вода, докато водата остане бистра. Оставете в гевгира да се отцеди, след което го сложете да заври в тиган с 250 мл вода.

Стъпка: 2/12

Оставете да ври 2 мин. без капак, след което изключете котлона, покрийте тигана и оставете да престои 20 мин. След това махнете тигана от котлона, открийте го и покрийте за 10 мин. с готварска кърпа. Сипете ориза в купа, овкусете с оцета и оставете да се охлади на стайна температура за 30 мин.

Стъпка: 3/12

Междувременно нагрейте в малка тенджера оризовия оцет, добавете мирин, захар и 1 ч. л. сол и разбърквайте, за да се разтопят.

Стъпка: 4/12

Разбъркайте до гладко в малка купа минералната вода, яйцето, вино или бульон с брашно, червен пипер и щипка сол.

Стъпка: 5/12

Обелете лука и го нарежете на ситни ивици. Измийте рибата тон, отцедете и нарежете на малки ивици.

Стъпка: 6/12

Измийте кориандъра, отцедете, откъснете листата от стеблото и ги нарежете. Разбъркайте в малка купа кориандъра, уасабито и крема сиренето.

Стъпка: 7/12

Разполовете напречно листата нори. Положете едната половина върху бамбукова подложка и покрийте с 1/4 от ориза, така че горният край да остане свободен.

Стъпка: 8/12

Разпределете 1/4 от крема сиренето с лъжица или пош върху долната една трета на ориза.

Стъпка: 9/12

Сложете малко риба и ивици лук.

Стъпка: 10/12

С помощта на подложката оформете едно здраво стегнато руло. Повторете за още три рула.

Стъпка: 11/12

Извадете тестото от хладилника и размесете силно. Сложете олио обилно в тигана и го загрейте, докато се появят мехурчета около черпака. Обвийте рулото суши в тесто и ги потопете веднага в горещата мазнина.

Стъпка: 12/12

Пържете 3-4 мин. до светлокафяво, извадете и оставете върху кухненска хартия да се отцедят. Всяко руло нарежете на 8 части и поставете в чиния за сервиране, гарнирайте с джинджифил и соев сос.