Подготовка

Стъпка: 1/8

Загрейте фурната до 80°C, горно и долно нагряване. Сложете рибния бульон да заври в тенджера, посолете леко и подправете с люти подправки. Изплакнете китката от билки, подсушете чрез изтръскване и добавете с тичинките от шафран. Намалете малко температурата.

Стъпка: 2/8

Измийте филето от сьомга, подсушете чрез попиване и разделете на парчета с дължина около 9 см. Прибавете парчетата рибно филе в бульона и варете, до готовност, малко под точката на кипене около 5 минути. След това, извадете рибата и я дръжте топла, покрита. Сложете рибния бульон в касерол и сгъстете до около половината.

Стъпка: 3/8

Обелете и нарежете на малки кубчета шалота. Почистете манатарките, по възможност, не ги мийте и според големината, ги нарежете на дебели резени или ги разполовете.

Стъпка: 4/8

В тенджера загрейте олиото и в него запържете добре гъбите, докато се изпари излизащата вода. Добавете малкото лукче, магданоза и дивия лук и пържете за кратко заедно. Сложете настрана пържените манатарки и ги дръжте топли.

Стъпка: 5/8

Измийте, подсушете чрез оттръскване, смесените билки, откъснете листенцата и ги нарежете на ситно с ножицата.

Стъпка: 6/8

Забъркайте нишестето с малко студена вода и сгъстете с него редуцирания рибен бульон.

Стъпка: 7/8

Разбъркайте добре соса с телта за разбиване на белтъци. Добавете червения пипер на прах и парчетата масло и разбъркайте.

Стъпка: 8/8

Добавете скаридите и нарязаните билки и ги затоплете още малко в соса. Сложете в подгряти чинии пошираните парчета рибно филе с пържените гъби, покрийте със соса от скаридите и сервирайте, гарнирани с билкови листенца.