Независимо дали ви е твърде горещо на работа, навън или у дома, през деня или през нощта, в следващите редове ще ви дадем някои от най-добрите съвети за това как да се охладите по време на горещата вълна през лятото (като да използвате ориз например).

Хидратация

Вероятно започваме с най-типичния вариант, въпреки че има различни мнения когато става въпрос за запазване на течностите в човешкото тяло.

Някои се придържат към  идеята, че не трябва да позволявате да се чувствате жадни и трябва да пиете вода през целия ден, за да останете хидратирани. Други смятат, че просто трябва да слушате тялото си и да пиете точно толкова вода колкото ви се пие.

Каквито и да са мненията, общоприетото правило, е че трябва значително да увеличите количеството течности, които приемате по време на лятото, било то вода, чай или плодови сокове.

Може би ще останете изненадани да научите, че Канадско проучване относно рехидратацията на активни деца, показва че млякото е по-добро дори от водата, когато става въпрос за хидратация.

Ако пък приемате повече от една чаша мляко, помислете за обезмаслено такова и внимавайте със съдържанието на захар. (200 мл обезмаслено мляко съдържа 10г. захар).

За да съхраните прясното си мляко възможно най-дълго, съхранявайте го в BioFresh отделението на хладилниците с марка Liebherr, където ще удължите живота му до 12 дни, това е около 4 пъти повече от стандартното хладилно отделение.

Прохлада на кристали

Ако имате хладилник Либхер с ледогенератор, може да се наслаждавате на студени напитки с кубчета лед когато пожелаете, тъй като IceMaker-а се зарежда автоматично до предварително зададеното ниво на контейнера, използвайки резервоара за вода или свързаната с него водопроводна мрежа.

Избягвайте алкохола

Колкото и да ви е приятно да усетите вкуса на малца, гроздето или хмела в устата си в края на натоварения ден, през горещите летни дни трябва да се придържате към безалкохолните напитки, тъй като алкохола е диуретик и следователно ще ви дехидратира.

Лед зад ушите…

Опитайте – сложете лед зад ушите, китките, зад коленете, врата и глезените и ще почувствате временно усещане на охлаждане. Когато е възможно намокрете тялото си с вода.

Вземането на душ или просто поливането на китките със студена вода ще ви осигури по-продължително облекчение от топлината.

За дамите!

Съхранявайте овлажнителя си за тяло в хладилника, нанесете го след студен душ. Кожата ви ще ви бъде благодарна.

Купа с лед

Един ефикасен метод в домашни условия: напълнете плитка купа с лед и я поставете пред вентилатора. Това ще ви осигури хладна мъгла и ще ви охлади временно , а след като леда се стопи можете да потопите и горещите си стъпала, за да удвоите ефекта.

Спете с отвити крака

Ако можете, спете с отвити крайници за да минимизирате генерирането на топлина.

Друг добър съвет за охлаждане е да пъхнете чорап с ориз във възглавницата си, като преди това сте го замразили за няколко часа във фризера.

Ако след всичко това все още се борите с топлината, може да инвестирате в хамак, върху който да се насладите на перфектна циркулация на въздуха, или дори да опитате да спите на открито.

Студена, свежа храна

Избягвайте фурната през летните дни и се оглеждайте за малки студени ястия, като зелени салати например, както и храна с високо съдържание на вода, като пъпеши, краставици и ягоди.

Тялото е склонно да произведе повече топлина след приема на голяма порция горещо ястие в сравнение с малка лека салата, но ако държите храната ви да е топла, използвайте грил.

Носете памук

Носенето на памучни дрехи и използването на памучни чаршафи също ще ви помогне да се охладите, така че не се колебайте а веднага вадете памучните панталони!

Ако накрая все още ви е горещо, хапнете си един сладолед…