Само преди броени часове (на 6-ти януари) стартира 40-то юбилейно издание на Рали Дакар 2018. Атрактивната надпревара, извън нормалната пътна настилка, стартира в Перу и ще премине още през територията на Боливия и Аржентина.


И тази година екипът на Камаз, с камион оборудван с огромния и свръх мощен дизелов агрегат Либхер, ще защитава титлата си от миналата година, която отново спечели с основен отбор, оглавяван от пилота Едуард Николаев.


Освен, че това е 40-то юбилейно издание на Рали Дакар, тази година е специална и за Камаз поради още една причин. Компанията ще отбележи и своята 30 годишнина от основаването си.


Рали Дакар 2018 ще се проведе в 5 категории, а участниците ще трябва да изминат със своите машини (на 2 или 4 колела) разстоянието от почти 9000 километра (разделени на 14 етапа). След 5 годишна почивка Дакар се връща на територията на Перу, където участниците ще прекарат 5 дни, след което се насочват към Боливия, за да завършат надпреварата на 20-ти януари в Кордоба, Аржентина. Единственият почивен ден е на 12-ти януари в Лас Пас, Боливия.