Фокус с монета - лесен начин да проверите работата на фризера си

Имате ли подозрения, че фризера ви не работи добре? Може да проверите това чрез един много простичък трик. Той изисква само чаша вода и монета.

Ако във ваничката на хладилника за излишната вода има повече влага от нормалното или пък замразените зеленчуци са станали на буца лед, то това са явни признаци, че фризера не работи по най-добрия начин. Причините за това могат да бъдат различни: може би някой е оставил вратата на камерата прекалено дълго отворена, имало е прекъсване на тока или друга техническа неизправност по самия уред. Преди да потърсите специализирана помощ направете този малък трик, за да стане ясно дали си струва да потърсите услугите на специализиран сервиз.

Да преминем към нашия експеримент:

Налейте вода в малък контейнер: пластмасова чаша, купичка и т.н. – каквото имате под ръка, устойчиво на ниски температури. След това го поставете във фризера. След като водата замръзне, сложете върху леда плосък предмет, например метална монета.

След това отново върнете контейнера във фризера.

Ако уредът работи като по часовник, то монетата ще остане на повърхността.

Но ако я намерите в средата или на дъното на контейнера, това означава, че във фризера се получава промяна на температурата, при която се случва замръзването.

Това води до топенето на леда и до потъването на монетата.

С този малък опит ще разберете дали продуктите ви се съхраняват при оптимални условия, както и дали камерата ви работи нормално.

Между другото, ако притежавате комбиниран хладилник с фризер Либхер, не е нужно да правите подобни експерименти: уредите от този тип са оборудвани със звукова сигнализация, която се задейства ако вратата е отворена твърде дълго време, прекъсвало е електрозахранването към хладилника или температурата се е променила.

Хареса ли ви статията? Абонирайте се за нашия бюлетин от тук, за да получавате свежите новини от Либхер директно в пощата си. Ако имате въпроси, пишете ни! Използвайте полето за коментари или се присъединете към нас и дискусията във Facebook.