Как работят комбинираните уреди на Либхер

Знаете ли какво имаме предвид, когато говорим за комбиниран хладилник с фризер? В Либхер разграничаваме два типа охладителни уреди: автоматични хладилници с фризер и комбинирани. Днес ще разгледаме как работят комбинираните, за да получите по-добра представа по какво се различават:

Обозначението „комбиниран“ подсказва, че това е уред с две отделения – едното за хладилника, другото за фризера. По-голямата част от тези уреди са с долен фризер, разположен под хладилната част (с изключение разбира се на тези с горен фризер, разположен над хладилното отделение). Характерното за тях е, че разполагат с отделно регулиране на температурата в двете отделения – DuoCooling. Това означава, че ще разполагате с две независими температурни зони.

Така ще можете да задавате по отделно градусите във всяко от отделенията, без наличието на т.нар. „температурно свързване“ между хладилника и фризера, както при автоматичните уреди. Едно от предимствата тук е, че може да изключите хладилника, когато отидете на почивка и да оставите камерата да работи. Фризерното отделение не може да се изключва отделно.

Комбинираните уреди Либхер работят благодарение на модерен компресор от най-висок клас, оборудван с електромагнитен клапан. В миналото подобна комбинация е изисквала наличието на два компресора, но сега компанията Либхер е открила начин, който позволява използването само на един-единствен (само уредите: CBNes 6256 и CBNPes 5167 от нашия асортимент имат два компресора, при които хладилното и фризерното отделение могат да се включват и изключват отделно.), без това да влияе на добрата работа на уреда. Така тези уреди са значително по-енергийно ефективни от онези, които използват мощността на два компресора.

Комбинираните хладилници с фризер на Либхер се предлагат както с оборудване тип Comfort, така и с високо-технологично тип Premium. Може да избирате между различни конфигурации:

  • Хладилник + фризер с или без NoFrost система
  • Хладилник + BioFresh + Фризер с или без NoFrost

Тези домакински уреди са изключително енергийно ефективни: с висок енергиен клас A++ или A+++ (най-високият енергиен клас за нивото на консумация на енергия до момента).

Освен това, Либхер предлага и два варианта на комбинираните уреди (CBP 4043 и CBPesf 4043 в бяло и версия от неръждаема стомана), които са изключително пестеливи що се отнася до консумация на електричество – с 20% по-икономични от настоящия най-висок клас енергийна ефективност A+++.

Оптимална производителност на хладилното отделение, независимо от климатичните условия

Нашите комбинирани хладилници с фризер са в съответствие с SN-T климатичния клас. Това означава, че са подходящи за работа при температура на околната среда в диапазона +10° C +43° C. Тези уреди могат да се използват почти навсякъде по света при различни климатични условия, независимо от които ще ви осигурят високи нива на енергийна ефективност и качествена работа.

Повече за климатичните класове на уредите Либхер вижте тук.

Още нещо за комбинираните уреди Либхер: хладилниците с фризер от този тип имат отделни изпарители за всяко от отделенията, което предотвратява изсушаването на храните, съхранявани в тях, тъй като студения въздух не влиза от фризера в хладилника. По този начин се предотвратява и прехвърлянето на миризми от хладилника към фризера. А когато става въпрос за дизайн, този тип уреди определено имат какво да ви предложат.

Освен стилната черна стомана за вратата или за целия уред, Либхер предлага и модели в стил GlassEdition с черно и бяло стъклено покритие за вратата и стоманени страници.

Без значение кой комбиниран уред на Либхер ще изберете, едно е сигурно: ще сте направили добър избор, правилния избор!

Вижте и как работят автоматичните уреди на Либхер.

Имате ли въпроси? Пишете ни! Използвайте полето за коментари отдолу или се присъединете към дискусията заедно с нас във Facebook.