Ако кухнята ви е малка, това не означава, че трябва да правите компромис с функционалността ѝ поради липса на достатъчно пространство. Вместо това можете да компенсирате с ефективност. Ето няколко практични съвета с помощта, на които ще оптимизиране пространството, с което разполагате, без да жертвате добрия вид на кухнята.

1. Окачете тенджерите и тиганите


pots

Вместо да съхранявате тенджерите и тиганите в и без това малкото налични шкафове (за които също е нужно място), защо да не ги окачите да висят от тавана или на някоя стена. Така не само ще спестите място, но и ще създадете страхотна „кулинарна“ атмосфера в кухнята си.

Преди да използвате тенджерите или тиганите, закачани по този начин, не забравяйте да ги изплакнете, за да премахнете прахта, която се е полепила по тях.

2. Големи стъклени буркани


jarf

С помощта на големи стъклени буркани можете да вкарайте кухнята си в ред. Те са идеални за съхранение на всякакви подправки, семена, брашно, захарни пръчици и т.н.

В тях можете да складирате още и чай, сушени плодове, ядки и всякакви други готварски субстанции. Освен практичността на тази идея, онова ретро излъчване, което имат големите стъклени буркани идеално би се вписало във всяка кухня.

jam

Полезно: В бурканите можете да миксирате здравословната си закуска от ядки, семена, плодове, кисело мляко и т.н. Забъркайте всичко от предната вечер и го оставете да престои в хладилника през нощта. Бързо и удобно, вкусно и полезно.

3. Използвайте и пространството под рафтовете


Slider_tiny-kitchen3_Panther

Закрепете капачките на бурканите (с малка видия или лепило) за долната част на кухненските рафтове. Това е гениален начин да спестите място и винаги да държите подправките си буквално на една ръка разстояние.

4. Дървена стойка на стената


Slider_tiny-kitchen1_Panther

Поставете дървена поставка за най-използвания си (или най-красивия ви) кухненски сервиз на стената. Това не само ще бъде практично, но и ще придаде изискан стил на кухнята ви.

5. Заложете на вградени или подплотови домакински уреди


UIK1620_UIG1323_M1_V2

Така не само ще спестите място, но и ще осигурите много по-лесно предвижване в малката ви кухня, докато приготвяте любимите си ястия. Освен това вградените и подплотови уреди улесняват достъпа ви до хранителните продукти при готвене. Ако сте решили да използвате уреди за вграждане с марката Либхер, вижте това ръководство за тяхното вграждане.

Хареса ли ви статията? Абонирайте се за нашия бюлетин от тук, за да получавате свежите новини от Либхер директно в пощата си. Ако имате въпроси, пишете ни! Използвайте полето за коментари или се присъединете към нас и дискусията във Facebook.