ICBN3366-20_M1_V2

Уредите Либхер могат да бъдат вградени в кухнята по два начина:

  1. Фиксиран монтаж на вратата – мебелната врата се носи от пантите на уреда.
  2. Монтаж на плъзгаща врата – мебелната врата има собствени панти и чрез плъзгачи е закачена за вратата на уреда.

Днес темата в блога на Либхер е посветена на хладилниците и фризерите за вграждане. По-конкретно ще се фокусираме върху върху т.нар. фиксиран монтаж (door on door) и монтаж чрез инсталация на плъзгаща се врата (sliding door). Това са двата метода за вграждане на уредите Либхер, които ще допринесат за доброто техническо и визуално интегриране на хладилниците и фризерите в кухнята, създавайки цялостен иавършен вид.

Темата може и да не  звучи особено вълнуващо, но много клиенти, които планират новата си кухня, често започват да мислят за това твърде  късно или поръчват мебелите си, преди да закупят уредите си.

Желанието ни е да ви обърнем внимание на тази важна част от планирането на кухнята, така че да сте добре информирани, преди да закупите мебелите и оборудването. Добре е да решите какъв начин на закрепване на вратата ще бъде подходящ за шкафа, където ще бъде вграден вашия хладилник или фризер Либхер. Често обаче изборът на метод за вграждане зависи и от спецификите на модела на самия уред.

Фиксиран монтаж на уреди за вграждане Либхер

zoom_festtuere

При фиксиран монтаж мебелната врата и тази на уреда са свързани директно една за друга.

Чрез този тип монтаж мебелната врата на шкафа, в който ще бъде уреда, и вратата на хладилника/фризера са здраво закрепени директно една за друга. В този случай вратата на хладилника носи теглото на вратата на мебелния шкаф и не се нуждаете от допълнителни панти за мебелната врата. При фиксираната врата, винаги съблюдавайте товароносимостта на пантите, тъй като тя не е неограничена! За повече информация и нагледно представяне на този метод на монтаж, вижте това видео:

Монтаж на плъзгаща врата при уреди за вграждане Либхер

В този случай, мебелната врата е свързана към шкафа с помощта на панти и към вратата на уреда с помощта на плъзгащи водачи. Когато се отваря и затваря, вратата на уреда се плъзга по протежение на релсите. Теглото на мебелната врата се поема от пантите на колоната, а това на вратата на уреда се поема от пантите на самия хладилник.

Ако решите да замените по-стар уред, монтиран посредством плъзгачи, с нов модел, изискващ фиксиран монтаж, може да го направите като премахнете всички панти на мебелната врата, след което следвате инструкцията за фиксиран монтаж.

Сега вече вратата на кухненския шкаф може да бъде закрепена директно към вратата на хладилника, използвайки техниките за вграждане чрез фиксиран монтаж. Така теглото на вратата на кухненския шкаф ще се поеме от хладилника.

По отношение на външния вид: когато са затворени мебелните врати, независимо чрез коя система на закрепване са монтирани – те изглеждат идентично.

За повече информация, изгледайте нашето видео: от монтаж с плъзгащи се релси към фиксиран:

Изборът на метод за инсталация зависи от кухненските ви шкафове, от вашия уред и разбира се от личните ви предпочитания.

Имате ли някакви въпроси или коментари относно двата метода на инсталация? Пишете ни! Използвайте полето за коментари под статията или се присъединете към дискусията във Facebook.