Моделът CBP 4043 е хладилникът, върху който участниците в Design your Fridge развихриха своята фантазия. И както ви обещахме миналия път, днес ще ви разходим през производствения процес на този уред, благодарение на който ще се запознаете с начина, по който реално се създава.

Уважаеми участници в Design your Fridge, клиенти и почитатели на Либхер, предстои да отворим вратите на нашето производство, за да споделим част от създаването на един от най-качествените хладилници с фризер. Моделът, за който ще говорим беше основата, върху която се прилагаха печелившите дизайни в кампанията на Либхер – Design your Fridge.

За производството на това охлаждащо технологично съвършенство CBP 4043, облечено като хладилник с фризер, са необходими около 1000 части, нужни за различните етапи на процеса. Освен това, Либхер, като специалист в охлаждането и замразяването вече над 60 години, осигурява на този уред най-добрата възможна енергийна ефективност от клас A+++ минус още 20%, което в момента е най-ниската консумация на електричество за хладилник на пазара.

Процесът на производство на уреда започва с вътрешните му пластмасови части. Главен герой тук е екструдерът:

1

Това е мястото, където се произвеждат тънки пластмасови листове. В следващия етап те се нарязват и се подлагат на дълбоко изтегляне, за да придобият специфичната форма на вътрешната част на вратата, както и на интериора на хладилника.

1 (1)

Тънките плоскости се нарязват на точно определена дължина от режеща станция.

1 (2)

След завършване на рязането на готовите плочи, те се подреждат на палет, за да бъдат транспортирани към следващия етап на процеса.

1 (3)

Тънките пластмасови плочи се подлагат на дълбоко изтегляне, за да се получи специфичната форма на корпуса.

1 (4)

Готовата вътрешна част на вратата на хладилника се транспортира извън машината, за да премине към следващия етап.

1 (5)

Малките части се произвеждат чрез машина, която обработва твърдата пластмаса под налягане.

1 (6)

За да се завърши хладилникът с фризер са необходими разбира се и метални части. Те също се произвеждат от специални големи преси и други специфични машини.

1 (7) 1 (8)

По-големите метални компоненти на уреда, като вратите и страниците му, се оформят от още по-големи преси и дълбоко-изтеглящи машини.

1 (9)

Белият цвят се нанася в специално отделение за боядисване.

1 (10)

В специален калъп, вратите и корпусът на уреда се запълват с изолационна пяна.

1 (11)

Всички части се сглобяват заедно, за да се получи хладилника в неговия завършен външен вид. Следва и окончателният монтаж на оборудването.

1 (12)

Преди да напусне завода, този и всички останали уреди на Либхер, преминават внимателна проверка на качеството и редица други специализирани тестове. В специално обособено място се проверява работата на всички функции на всеки хладилник. Накрая уредът се опакова, със стандартизирана за продукта опаковка, за да пристигне в отлично състояние при клиента.

Научете повече за качеството на нашите продукти от това видео:

Повече за кампанията Design your Fridge може да намерите на официалния ѝ сайт www.designyourfridge.com, тук в блога на Либхер, както и на нашата Facebook страница.