save-energy2

Въпреки че домакинските уреди с марката Либхер са изключително енергийно ефективни, следващите съвети и идеи ще ви помогнат да намалите потреблението на енергия още повече.

Последните години, нашите хладилници и фризери стават все по-икономични. Въпреки това, Вие, клиентът, може да направите няколко допълнителни неща, за да спестите още повече енергия.

  • Оставете топлата храна да се изстине извън охладителния уред до стайна температура, преди да я поставите в хладилника или фризера.
  • Ако искате да размразите замразена храна или подправки за следващия ден, извадете ги от камерата и ги поставете в хладилника. Храната за размразяване действа като допълнителен охладител, излъчващ студенина в хладилника, което означава, че той ще работи по-малко, за да поддържа необходимата температура. По този начин ще спестите още електроенергия.
  • Поставяйте най-често използваните продукти в предната част на уреда, така че да са леснодостъпни при отварянето на вратата.
  • Ако имате деца, които редовно търсят лакомства или напитки, съхранявайте любимите храни на нивото на очите им. Това също ще намали загубата на енергия.
  • Подходящото място за позициониране на вашия хладилник или фризер също оказва влияние върху консумацията на електроенергия. Избягвайте да поставяте уреда в близост до източник на топлина: радиатори, стари готварски печки, пряка слънчева светлина. В идеалният случай поставете уреда на хладно и сухо място.

Либхер Домакински уреди предлага и аксесоари, които също ще ви помогнат в пестенето на електричество. След успешното изпразване на планината от пресни, вкусни плодове и зеленчуци, чекмеджетата на хладилника или фризера отново остават празни. И ако разполагате с уред Либхер, оборудван с BioFresh или фризер с NoFrost технология, може да поръчате енергоспестяващ панел Vario с широчина от 60 и 70 см за много от тези модели.

Ако хладилникът ви не се използва изцяло, чрез поставянето на този панел празните чекмеджета под него няма да се охлаждат, тоест чрез панела намалявате размера на уреда си като така може да спестите до 50% енергия.

Trennplatte_Slider

Енергоспестяващият панел Vario може да намали консумацията на електричество при много уреди с технология NoFrost с до 50%

Повече за този панел и за уредите оборудвани с NoFrost може да прочетете тук, а за тези оборудвани с BioFresh → тук.

Имате ли въпроси свързани с консумацията на електричество при уредите Либхер? Пишете ни! Използвайте полето за коментари тук отдолу или се присъединете в дискусията заедно с нас във Facebook.