На Analytica 2016 Либхер представи прототип на смарт фармацевтичен хладилник с ново поколение свързаност

От 10-ти до 13-ти май в Мюнхен, Германия се проведе престижното търговско изложение за лабораторна техника и биотехнологии Analytica. На своя щанд Либхер представи своята  широка гама продукти в сферата на фармацевтичните и лабораторни услуги. Акцентът на щанда на Либхер тази година беше върху интелигентната свързаност в мрежа на немската хладилната технология с тази на Microsoft.

С повече от 35 000 посетители, Аналитика е най-престижното търговско изложение в света за лабораторна технология и продукти за био анализ. За трета година Либхер се представи като един от водещите участници на събитието, демонстрирайки широката си гама от лабораторни уреди. Освен тях беше демонстриран и най-новия протопип на компанията – мрежов фармацевтичен хладилник (MKv 3913), заедно с още 14 уреда специално предназначени за изследователски цели и обща лабораторна употреба.

Фармацевтичната индустрия има много строги и специфични изисквания към охладителните уреди. Те трябва да са изключително надеждни, оборудвани с ефективни технологии за съхранение на силно чувствителни към температурата вещества, като например медицински проби, ваксини и инсулин. Лабораторните уреди трябва денонощно и прецизно да поддържат необходимата температура и да са сигурни и надеждни в експлоатацията си. Въвеждането на интелигентни мрежови решения за професионалните хладилници и фризери Либхер създава нови възможности за употреба, мониторинг и поддръжка.

Интелигентният фармацевтичен хладилник Либхер с технология на свързаност на гиганта Microsoft

Този свързан в мрежа фармацевтичен охладителен протопит разполага с модул за комуникация на базата на Windows 10 IoT, чрез който се събират данни от хладилника и се изпращат в облачната платформа Microsoft Azure за анализ.

Това позволява постоянен контрол на температурата в уреда и поддържането на зададените параметри в съответствие със съхраняваните вещества. Автоматичната оценка на данните в хладилника, осигурява възможност да се анализират и идентифицират  всички промени и отклонения в производителността на уреда и да се предприемат мерки на много по-ранен етап при отклонения. Така че много преди нещо да окаже негативно влияние върху съхраняваните чувствителни медицински продукти, системата Microsoft Dynamics CRM генерира репорт до съответната сервизна служба. Клиентът също бива предварително информиран за необходимата сервизна намеса. В допълнение хладилникът може да се контролира отдалечено, което е още една стъпка напред към новите възможности на професионалните уреди Либхер, отличаващи се с много по-висока ефективност и функции.

Без значение кой сектор или област на приложение ви интересува, сред широката гама от професионалните уреди Либхер, със сигурност ще намерите този, който да отговори на вашите високи изисквания.

Хареса ли ви статията? Абонирайте се за нашия бюлетин от тук, за да получавате свежите новини от Либхер директно в пощата си. Ако имате въпроси, пишете ни! Използвайте полето за коментари или се присъединете към нас и дискусията във Facebook.