В тази статия сме ви подготвили кратък, но много съдържателен списък с някои от най-популярните и качествени, безплатни приложения свързани с кулинарията и виното. Благодарение на тях, имате реален шанс да се превърнете в истинска нинджа в кухнята. Да започваме:

1. Приложенията на Либхер BioFresh и WineGuide

Liebherr-BioFresh

BioFresh ще ви осигури полезна практическа информация за съхранението на различни хранителни продукти. Ако се чудите например колко дълго да съхранявате морковите и какви витамини има в тях, приложението ще ви отговори.

icon_itunes@2x Liebherr-WineGuide

Приложението за любителите на вино WineGuide ще достави директно на телефона ви информация за произхода и качеството на различни вина, както и съвети за съхранение, температура на сервиране и други.

icon_itunes@2x

Повече за приложенията на Либхер за мобилни устройства може да научите от тази статия, а абсолютно всички безплатни приложения на Либхер може да намерите тук

2. Приложението на Джейми Оливър

Jamie-Oliver's-Recipes

Този списък няма как да мине без официалното приложение на Гуруто на световната кухня Джейми Оливър. В него ще намерите негови рецепти, видео клипове, полезни съвети и трикове за готвене и изобщо всичко необходимо, за да овладеете сложните кулинарни умения и да се превърнете в истински майстор в кухнята.

icon_itunes@2x

3. BigOven

BigOven

Чрез BigOven ще държите в ръката си над 350 000 рецепти, списък за покупки и планер за меню. Това е едно от най-комплексните приложения, благодарение на които ежедневно ще се вдъхновявате за нови експерименти в кухнята.

icon_itunes@2x

4. Pinterest

Pinterest

Мобилното приложение на Pinterest е страхотно средство за проучване на най-различни рецепти. Освен кулинарни визуални преживявания, ще може да се насладите и на най-разнообразни рецепти за алкохолни и безалкохолни коктейли. Просто го инсталирайте и използвайте търсачката.

icon_itunes@2x

5. Foodie Recipes

Foodie-Recipes

Създателите на Foodie Recipes смятат, че това е перфектно средство за планиране на дневното или вечерното ви меню, както и за създаване на списъци за пазаруване. Със своя красив дизайн, това мобилно приложение ще ви осигури рецепти от най-популярните блогъри и професионалисти в областта. Рецептите включват снимка и упътване стъпка по стъпка как да приготвите дадено ястие.

icon_itunes@2x

6. Kitchen Stories

Kitchen-Stories

Обожавано от милиони потребители, приложението Kitchen Stories ще сложи в джоба ви цял нов свят от кулинарни приключения. Чрез него ще можете да разглеждате страхотни рецепти, придружени с красиви изображения, лесно упътване за приготвяне, видео инструкции и др. Създателите на тази безплатна услуга казват, че чрез Kitchen Stories всеки може да се научи да приготвя уникално вкусни неща.

icon_itunes@2x

7. Hello Vino – Wine Assistant

Hello-Vino

Hello Vino е вашият експерт в опознаването на виното. Едно от най-популярните безплатни приложения ще ви препоръча подходящото вино за различните вкусове, храни и празнични поводи. Ако искате да впечатлите със знания в сложната материя на добрите вина, определено трябва да опитате това приложение.

icon_itunes@2x

8. Pepperplate

Recipe,-Menu-&-Cooking

Pepperplate е за сериозни кулинари. Тук ще намерите всичко за приготвянето на специални вечери или организирането на запомнящо се парти. Ще може да колекционирате и споделяте рецепти, да създавате и комбинирате менюта и т.н.

icon_itunes@2x

9. Grocery iQ

Grocery

С това приложение пазаруването ще стане много по-бързо и лесно. Чрез него ще може да създавате удобни списъци с покупки, да ги споделяте на други устройства и още много други полезни неща. Ако търсите удобен инструмент, чрез който да подредите пазаруването си, опитайте това.

icon_itunes@2x

10. Allrecipes Dinner Spinner

Allrecipes

Приложението Allrecipes Dinner Spinner дава незабавен достъп до невероятна колекция от рецепти, снимки и отзиви от общност наброяваща над 30 милиона любители на добрата кухня. Ще намерите още и сезонни рецепти, видео клипове, възможност за търсене и запаметяване на рецепти, списък за пазаруване и др.

icon_itunes@2x

11. Epicurious Recipes & Shopping List

Epicurious

Опакован със страхотни безплатни функции и повече от 30 000 рецепти от най-високо качество, това приложение си има сериозна причина да е сред топ приложенията, изтеглено над 10 млн. пъти. Освен това, ще имате възможност за  съхраняване на любимите ви рецепти, ще разполагате и с удобен сезонен календар, който ще ви посочва подходящите за сезона зеленчуци и много други.

icon_itunes@2x

12. Must-Have Recipes from Better Homes and Gardens

Must-Have-Recipes

С това приложение ще получите най-добрите от най-добрите рецепти, кулинарни тайни, съвети и трикове, вдъхновени от популярните издания Better Homes и Gardens Red Plaid Cookbook. Чрез него ще си осигурите съблазнителни основни ястия, пикантни салати, бързи, лесни вечери и фантастично вкусни десерти.

icon_itunes@2x

Имате ли любимо приложение за рецепти или вино? Оставете коментар! Използвайте полето тук отдолу или се присъединете в дискусията заедно с нас във Facebook.