Regula numărul 1 în bucătărie: Nu complicați lucrurile! Aceste 8 sfaturi practice vă vor face viața mai ușoară!

 

#1

Este untul mult prea tare când îl scoateți din frigider? Turnați apă fierbinte într-un pahar și puneți-l pentru un minut la microunde. Aruncați apa și așezați paharul cald peste unt. Se va înmuia imediat!

pahar-cald

#2

Gătiți peștele proaspăt pe un pat din felii de lămâie. Acest lucru nu numai că va preveni lipirea lui de tigaie, dar va adăuga și savoare!

peste-lamaie

#3

Folosiți o pioneză pentru a face o mică gaură în coaja oului la capătul plat al acestuia înainte de a-l pune la fiert. Oul nu se va sparge și va fi mult mai ușor de decojit!

ou

#4

Există un truc simplu pentru a vedea dacă ouăle sunt bune de consum: puneți oul crud într-un bol cu apă rece!

  • Dacă oul coboară până la baza bolului și rămâne acolo înseamnă că este încă proaspăt și numai bun de servit!
  • Dacă oul stă cu partea ascuțită în sus, înseamnă că are 2-3 săptămâni. Încă este bun pentru a fi consumat!
  • Dacă oul plutește este momentul să îl aruncați. Nu îl serviți sub nicio formă.
oua in apa

Ouăle vor rămâne proaspete până la 15 zile în frigider. Dacă doriți să le depozitați chiar mai mult de atât, aflați că un frigider cu compartiment BioFresh menține ouăle proaspete până la 45 de zile*!

#5

Opriți bananele de la coacerea prematură urmată de petele maro! Scoateți banana din ciorchine. Creați un soi de garnitură de vid la tulpina fiecărei banane, individual, utilizând folie de plastic.

Nu păstrați niciodată bananele în frigider. Temperaturile joase le vor opri procesul normal de coacere.

banane

#6

Puneți un măr între cartofi pentru a-i împiedica să se înmulțească! Încă mai au colți? Puteți mânca cartofii, însă tăiați colții și zona din jurul lor. Conțin solanină, o otravă periculoasă.

#7

Dezghețați alimentele congelate în frigider! Acest lucru nu numai că va menține calitatea alimentelor cât mai bine posibil, ci și economisește energie! Temperatura rece a produsului face ca frigiderul să consume mai puțin.

#8

Vreți să puneți fructe de pădure în congelator? E ușor! Asigurați-vă că temperatura congelatorului este setată cât mai rece posibil. Astfel fructele vor îngheța mai repede, păstrând savoarea și vitaminele.

Puneți fructele pe o tavă astfel încât să nu se atingă unul de celălalt. Acest lucru asigură congelarea lor și în forma originală, fără să se întrepătrundă. După câteva ore vor fi complet înghețate și le puteți muta într-o pungă de plastic ce se închide ermetic. Le puteți păstra astfel luni de zile!

Bineînțeles că vă puteți seta manual temperatura congelatorului la o temperatură mai joasă – dar compartimentul congelatorului Liebherr vine cu SuperFrost! Activați această funcție imediat ce începeți să pregătiți fructele pe tavă. SuperFrost va aduce temperatura rapid, dar temporar la -32°C. Nu vă îngrijorați că va trebui să ajustați temperatura din nou! SuperFrost de dezactivează automat după câteva ore.