Slider_Blue-berry_Panther-Media

Mici, rotunde și negricioase-albăstruie: acestea sunt afinele! În postarea de astăzi vă prezentăm ce au de oferit aceste fructe mici de pădure, de ce sunt bune pentru sănătatea ta și de ce trebuie să le trecem pe lista de cumpărături din când în când.

Afinele europene sunt înrudite cu afinele americane și fac parte din familia Ericaceae. Ele cresc în arbuști, și pot fi întâlnite în Europa, nordul Asiei, Groenlanda, vestul Canadei și vestul Statelor Unite , unde sunt în sezon între lunile aprilie și august.

Dacă ai mâncat vreo dată afine, cu siguranță te-ai ales cel puțin cu o limbă albastră! Acest lucru se datorează faptului că acest fruct de pădure este plin de pigmenți naturali, care își lasă amprenta pe orice intră în contact cu el – fie dinții tăi, buzele, degetele sau tricoul preferat. Ce mai bine să te uiți în oglindă după ce savurezi o porție de afine, ca să fii sigur că nu esți pătat!

De ce sunt afinele atât de bune pentru tine?

Afinele conțin foarte multe substanțe valoroase cum ar fi vitamina C și caroten, dar pe lângă toate pigmentul lor albastru este foarte bogat în antociani, ce au beneficii considerabile asupra sănătății. Împreună cu vitamina C și fier, antocianii acestei plante stimulează formarea celulelor sanguine. De asemenea ajută la protejarea vaselor de sânge și, în special, la protejarea împotrivei arterosclerozei. Afinele sunt foarte bune pentru oamenii ce suferă de nictalopie (orbire de noapte). Împreună cu taninii din conținut, pigmentul albastru are un efect de curățare. În plus, poți mânca afine după buna plăcere, pentru ca 100 grame conțin aproximativ 36 calorii. Deci te poți bucura de ele fără nicio ezitare!

Content_Blue-berry_Panther-Media

După cum vezi, zicala ”esențele tari se țin în sticle mici” se aplică perfect la afine. Și nu numai că sunt foarte bune pentru tine, dar completează și îmbunătățesc o varietate mare de feluri de mâncare. Poți să le folosești ca ingredient la brioșe, ca garnitură delicioasă la clătite, pe pâine ca gem, sau ca topping la cerealele pentru micul dejun. Bineînțeles că le poți mânca ca și o gustare rapidă! Este posibil să le fi văzut ca și elemente decorative la diferite restaurante. Culoarea lor bogată oferă mereu un stop de culoare oricărei farfurii!

Cel mai bun mod de a păstra afinele proaspete

După ce ai cumpărat sau cules afine, asigură-te că le transporți cu grijă, pentru că sunt foarte sensibile și se deteriorează cu ușurință. Ar trebui mereu să le pui direct în frigider când ajungi acasă. Într-un frigider tradițional ele se vor păstra proaspete până la patru zile, dar dacă le depozitezi într-un compartiment BioFresh de la Liebherr, te vei bucura de prospețimea acestora până la nouă zile. Dacă vrei să te bucuri de aceste fructe delicioase pentru o perioadă mult mai îndelungată, nu trebuie decât să le pui în congelator.

Un sertar pentru fructe de pădure și verdețuri este cel mai bun loc pentru a-ți congela afinele, pentru că aici se previne lipirea între ele, astfel facilitându-se porționarea acestora pentru depozitare în pungi frigorifice sau recipiente. Pur și simplu împrăștie afinele, în compartimentul pentru fructe de pădure și verdețuri și lasă-le să se precongeleze timp de 10 – 12 ore. Apoi porționează-le și depozitează-le în congelator în pungi frigorifice normale sau recipiente de plastic; să fii sigur că sunt închise ermetic pentru a evita pătrunderea umezelii.

Te-am convins să cumperi afine la următoare tură de cumpărături sau cauți la următoare plimbare prin pădure? Nu vei regreta. Și ține minte că dacă nu vrei să le mănânci așa simple, întotdeauna poți să le folosești pentru a crea un desert fantastic.

Ce părere ai despre afine? Ai vreo rețetă preferată cu afine? Ai întrebări sau comentarii despre această postare? Scrie-ne! Folosește funcția de comentariu de mai jos sau vino pe Facebook!