Slider_mushrooms_panthermedia

După cum bine știți, a venit sezonul ciupercilor specifice toamnei. Astăzi vă vom împărtăși cinci sfaturi –  de la depozitare la gătire – pentru a putea să vă bucurați la maxim de delicioasele ciuperci.

Este acel moment al anului când gălbiorii, hribii și multe alte tipuri de ciuperci se întorc în bucătăriile noastre. Dar ce trebuie să știți când vreți să le depozitați sau să le gătiți? Vă prezentăm cinci sfaturi de top:

1. Culegerea: O plimbare prin pădure, la aer curat în timp ce căutați ciuperci, este foarte sănătoasă pentru tineri, cât și pentru cei mai în vârsta. Însă trebuie să fiți foarte atenți: culegeți doar ciupercile pe care puteți să le identificați ca fiind comestibile. Un ghid de identificare a ciupercilor va fi o resursă foarte valoroasă pentru tine, și cum suntem suntem în era tehnologiei, sigur găsiți o aplicație cu ciupercile comestibile din România. Feriți-vă de ciupercile pe care nu le cunoașteți!

2. Depozitarea Deoarece ciupercile sunt foarte sensibile la presiune, ele nu se păstrează bine când sunt depozitate presate împreună. Ciupercile rezistă până la trei zile într-un frigider – sau până la șapte zile în frigiderele Liebherr dotate cu tehnologia BioFresh.

Descoperă mai multe despre tehnologia BioFresh în video de mai jos:

3. Curățarea Cea mai bună modalitatea de a înlătura pământul de pe ciuperci este folosirea unui șervețel de bucătărie umezit. Tulpinile se pot curăța cu un cuțit. Dacă ciupercile sunt foarte murdare ele pot fi spălate într-un bol, apoi strecurate și lăsate să se usuce.

4. Uscarea Ciupercile uscate pot fi utilizate ca și condimente naturale. Pentru a usca ciupercile, tăiați-le subțire și împrăștiați-le într-o tavă. Într-un cuptor, la aproximativ 75°C, ciupercile se vor usca în aproximativ două ore. Lasați-le să se răcească și apoi depozitațile într-un recipient ermetic… până vrei să le folosești în mâncăruri.

4. Gătirea Ciupercile făcute în tigaie sunt cele mai populare. Pentru a preveni ciupercile să devină apoase în timpul prăjirii, ele ar trebui să fi uscate complet. Pot fi gătite în numeroase feluri, cum ar fi cu smântână sau pur si simplu pe grill. Cipercile sunt foarte sănătoase și sunt chiar indicate pentru diferite diete.

Ai întrebări sau comentarii despre această postare? Scrie-ne! Folosește funcția de comentariu de mai jos sau vino pe Facebook!