Slider_harmony_food_wine_Panther

Expertul Liebherr în vinuri și maestrul somelier Frank Kämmer prezintă: ” Secretul unui gust perfect: reguli de bază pentru armonizarea mâncărurilor cu diferite vinuri.” Într-o serie de zece postări el va analiza ”noțiunile de bază” pentru potrivirea mâncărilor cu diferite vinuri, și astăzi va expunde ce vin se merge cu anumite mâncăruri…

Alegerea unui vin ce merge de minune cu o masă copioasă pare de multe ori o misiune imposibilă. De ce unele vinuri își desfac aromele doar la combinarea cu anumite mâncăruri, pe când altele nu se potrivesc deloc cu aceleași mâncăruri? Fiți siguri că dacă știți sau observați câteva reguli de bază, găsirea armoniei perfecte între mâncare și vin nu este atât de dificilă!

Regula nr. 1: Gustul contează, nu aroma!

La alegerea unui vin, sunt foarte importante și proprietățile haptice, cum ar fi consistenăa vinuluil, astringența cauzată de tanini și ”căldura” notabilă a alcoolului. Armonizarea gustului este obligatorie, pe când armonizarea aromelor este mai mult opțională: dacă ai pus la punct gustul , nu prea ai cum să dai greș cu aromele. În postările ce vor urma în următoarele serii, veți afla cum să obțineți această armonizare de gust!

Ai vreo întrebare sau comentariu în legătură cu această postare? Discută-le cu noi pe Facebook sau folosește funcția de comentariu din josul paginii!