Slider_Wines_Environment_Liebherr

Calitatea aerului ambient este esențială în maturizarea vinului, deoarece agenții de contaminare a aerului pot altera vinul. Citește în continuare pentru a descoperi cum te poate ajuta Liebherr în stocarea vinurilor tale premium.

Dopul clasic natural păstrează vinul în sticlă, dar nu o sigilează ermetic. Aerul pătrunde în sticlă prin celulele dopului – acest aer conține mai mult decât oxigen inodor. Dacă sticla este depozitată într-o cutie de carton, vinul va prelua mirosul cartonului; mirosurile de mâncare sunt și ele problematice pentru vinuri. Când vinul este depozitat în casă, mai ales într-o bucătarie, acesta își poate pierde ireversibil caracteristicile – cu alte cuvinte, se poate altera! Dopurile de sticlă și capacele cu filet acționează ca sisteme de închidere ermetice a sticlelor. Vinurile cu astfel de sisteme îmbătrânesc mult mai încet pentru că intră în contact doar cu oxigenul din sticlă. Dopurile de plastic permit să pătrundă prea mult aer în sticlă, deci nu sunt indicate pentru depozitarea vinului pe termen lung.

Cum se obține calitatea perfectă a aerului pentru depozitarea vinului?

Prospețimea optimă a aerului: Toate vitrinele pentru vin Liebherr sunt dotate cu filtre de cărbune activ care asigură calitatea optimă a aerului.

Filtrul de cărbune activ asigură aer curat, ajutând la crearea unui mediu optim pentru depozitarea vinurilor premium.

Filtrul de cărbune activ asigură aer curat, ajutând la crearea unui mediu optim pentru depozitarea vinurilor premium.

Cărbunele activ reacționează cu orice tip de impurități, purificând astfel aerul pentru spațiul interior. Acest lucru previne formarea mirosurilor neplăcute din aerul ambient care afectează gustul vinurilor depozitate în interior. În orice aparat Vinidor și aparat incorporabil se găsește un filtru de cărbune activ FreshAir; vitrinele de vinuri din gama UWT și WT au un filtru de cărbune activ FreshAir poziționat în peretele despărțitor, lucru ce permite filtrarea aerului în ambele zone. Filtrul poate fi comandat ca și accesoriu și este simplu de înlocuit (se recomandă ca înlocuirea să se realizeze o dată pe an).

Umiditatea ideală: Dacă vinurile trebuie depozitate pentru perioade lungi de timp, umiditatea corectă este esențială. La niveluri de umiditate sub 50%, chiar și cele mai bune dopuri naturale se contract. Acest lucru duce la o cantitate mai mare de oxigen care pătrunde în sticlă și la apariția evaporării alcoolului – și pe măsură ce nivelul de umplere scade, riscul de oxidare crește. În asemenea condiții, vinurile devin din ce în ce mai dulci până se alterează complet. Totuși, la niveluri, de umiditate de cel puțin 50%, vitrinele Liebherr asigură cele mai bune condiții atât pentru dopuri, cât și pentru vinuri, grație unui sistem impresionant de vaporizare și de circulare a aerului special ajustat. Aparatele noastre multi-temperatură din gama Vinotek, cu zone statificate de temperatură, sunt echipate cu un sistem de menținere a umidității interioare bazat pe rocă vulcanică.