WTb4212

Un vin bun, care să ne bucure în serile de iarnă, are nevoie de anumite condiții pentru a-și păstra calitățile. Climatul perfect pentru un vin de calitate se obține îndeplinind anumite cerințe: temperatura de depozitare constantă, calitatea optimă a aerului, umiditate ridicată, poziție corectă a sticlelor și protecție UV potrivită.

În primul rând, este important ca toate vinurile să fie păstrate la temperaturi constante și potrivite pentru fiecare tip de vin. În caz contrar, pe măsură ce temperatura crește, se intensifică procesul de fermentare și alcoolul începe să se evapore, ceea ce afectează aroma. În cazul vitrinei WTb 4212 din seria Vinothek de la Liebherr, controlul electronic precis, combinat cu tehnologii de menținere a climatului la cele mai înalte standarde, asigură păstrarea constantă a temperaturilor potrivite. Chiar și atunci când temperatura ambientală fluctuează drastic, temperatura din vitrină rămâne constantă. Vinul are astfel condițiile climatice perfecte pentru a fermenta natural și a-și dezvălui potențialul deplin.

Vitrinele pentru vin multi-temperatură din seria Vinothek sunt cele mai potrivite pentru a păstra vinurile la temperatura optimă pentru consum.

Vitrinele pentru vin multi-temperatură din seria Vinothek sunt cele mai potrivite pentru a păstra vinurile la temperatura optimă pentru consum. Folosind componente speciale, se obține o stratificare precisă între +5°C și +18°C. Vitrina WTb 4212 oferă simultan trei niveluri de temperatură: în partea de jos, se păstrează vinul spumant sau șampania, la 5 – 7°C; în centru se păstrează vinul alb, la 10-12°C, în timp ce zona de sus este dedicată vinului roșu, la o temperatură de 15-17°C.

 

Calitatea aerului este de asemenea importantă.

Calitatea aerului este de asemenea importantă.

Calitatea aerului este de asemenea importantă. Vitrinele pentru vin Liebherr sunt echipate cu filtre de carbon active, care absorb toate tipurile de mirosuri și asigură o calitate optimă a aerului în interior. De asemenea, mirosurile din afară sunt împiedicate să pătrundă în interiorul vitrinei. Mai mult, rafturile de lemn sunt netratate și nelăcuite, astfel încât vinul să nu fie afectat de eventuali vapori de lac.

Un alt aspect esential este menținerea umidității: dacă umiditatea se situează sub 50%, chiar și cele mai bune dopuri de plută încep să se micșoreze. În sticlă pătrunde prea mult oxigen, alcoolul se evaporă, scade gradul de umplere a sticlei si apare riscul de oxidare: vinul devine astfel din ce în ce mai dulce și își pierde calitățile. WTb 4212, din gama Vinothek oferă un nivel ridicat de umiditate, condiții optime pentru dopul de plută.

Rafturile realizate manual din lemn netratat sunt ideale pentru depozitarea în siguranță a sticlelor Bordeaux.

Rafturile realizate manual din lemn netratat sunt ideale pentru depozitarea în siguranță a sticlelor Bordeaux.

Rafturile realizate manual din lemn netratat sunt ideale pentru depozitarea în siguranță a sticlelor Bordeaux. Depozitarea sticlelor în direcții opuse pe rafturile extensibile permite folosirea la capacitate maximă a spațiului de depozitare. Vinothek vine de asemenea, cu rafturi de lemn ajustabile, pentru o mai mare flexibilitate a spațiului.

Așadar, pentru cei care doresc să-și păstreze vinurile în cele mai bune condiții, însă fără a fi nevoiți să-și construiască o pivniță, sau pur și simplu doresc să aibă flexibilitate în cazul unei mutări de locuință, o vitrină pentru vinuri de calitate oferă toate beneficiile, chiar și pentru cele mai prețioase vinuri.

Ai vreo întrebare sau comentariu în legătură cu această postare? Discută-le cu noi pe Facebook sau folosește funcția de comentariu din josul paginii!